Belaković (©Starsport)
Belaković (©Starsport)

Radnički zna za jadac, „fenjer“ ne sme opet da opeče

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 10:24

Radnik ove sezone Nišlijama već otkinuo pet bodova, izgubio samo jednom na poslednjih pet gostovanja na Čairu

Mali je milion razloga za koje se možemo „uhvatiti“ kada analiziramo zašto fudbalera niškog Radničkog, drugu sezonu zaredom, nema u plej-ofu Mozzart Bet Superlige, ali, čisto matematički gledano, glavni je taj što su protiv dve poslednjeplasirane ekipe u ligi, Radnika i Železničara, od mogućih 12, osvojili svega dva boda.

To su timovi od kojih je pre mesec i po dana doživeo vezane poraze i, kako to samo fudbal može da namesti, početak plej-auta donosi priliku za revanš, jer će u prva dva kola Nišlije igrati upravo protiv ovih rivala. Za revanš, ali i za možda ključni korak ka opstanku, jer Radnički u doigravanje ulazi sa samo dva boda iznad zone baraža. Zato će početak biti mnogo važan.

Izabrane vesti

Da ne koristimo sad neke prejake reči, ali ova utakmica mogla bi se okarakterisati kao najteža i najvažnija u čitavoj sezoni! Najteža zato što igramo protiv poslednjeplasirane ekipe, pa se pobeda kao podrazumeva, a te utakmice znaju da budu najteže ako se nema pravi pristup. Radnik nam je ove sezone otkinuo pet bodova i negde nas najviše i doveo u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. To je ekipa koja ima ozbiljan kvalitet, što možda ne pokazuju njihovi rezultati, koliko igre. Košarkaškim rečnikom, nebrojeno mnogo mečeva su izgubili ’na jednu loptu’. Mogli bismo da nabrajamo samo ovog proleća - Partizan, TSC, IMT, Radnički Kragujevac, pa čak su i Zvezdu namučili. U prethodnom kolu su pobedili Napredak u gostima. Njihove šanse su i matematički jako male da ostanu u ligi i oseća se kod njih ta doza rasterećenosti, ali želje i ponosa im ne manjka“, istakao je trener Radničkog Dejan Joksimović, čijim dolaskom se niški tim rezultatski potpuno stabilizovao i u poslednja četiri kola osvojio deset bodova.

Večeras (20.00), Radnički će imati priliku da prvi put još od avgusta 2020. godine veže tri uzastopne prvenstvene pobede na domaćem terenu.

Objasnio sam zašto je ova utakmica najteža, a jedna od najvažnijih je zato što bismo sa ta tri boda napravili ogroman korak ka zacrtanom cilju, opstanku u ligi. Otud, u pripremi ove utakmice, najveći akcenat bačen je na psihološki aspekt, da utakmicu shvatimo maksimalno, da moramo da budemo fokusirani, da neće biti lako... A tehničko-taktička priprema ticala se nekih lošijih strana Radnika koje treba da ugrozimo, da naš kvalitet iskoristimo i plan za utakmicu sprovedemo u većoj meri“, dodao je Joksimović.

Biće ovo 21. superligaški komšijski okršaj, ujedno i poslednji bar za neko vreme, jer Radnik sasvim izvesno iduće sezone neće biti deo elitnog ranga. Radnički je, naravno, bolji u ukupnom skoru (9-6-5), ali je na poslednjih pet duela sa Radnikom na Čairu osvojio samo četiri od mogućih 15 bodova, a već 375 minuta nije zatresao mrežu Surduličanima! Radnik je dve od tri ovosezonske pobede ostvario upravo u Nišu.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Milorad Stajić jedan je od glavnih aduta ekipe otkako je sa klupe predvodi Joksimović, a u najavi večerašnje utakmice poslao je nekoliko jakih poruka:

Imamo neraščišćene račune posle prethodne utakmice koju smo izgubili sa 0:3. Radnik je tvrda i nezgodna ekipa, biće teška utakmica, ali mi ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi. Naš cilj je da budemo prvi u plej-autu! A što se tiče velikog broja bodova koje su nam ove sezone uzeli Radnik i Železničar, mislim da će na tom broju i ostati“, istakao je borbeni vezista.

Radnički će biti maltene kompletan, pošto Joksimović ne može da računa samo na već duže odsutne Andreju Stojanovića i Filipa Freja. Na drugoj strani, neće biti dvostrukog strelca u pomenutoj nedavnoj pobedi Borka Duronjića, autora sedam ovosezonskih golova Radnika, koji, kao i Matej Gašić, ima nagomilane kartone.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 31. KOLO

Nedelja

16.00 (2.10) Spartak (3.35) Javor (3.25)

20.00 (1.95) Novi Pazar (3.45) Voždovac (3.60)

20.00 (1.35) Radnički Niš (4.50) Radnik (8.50)

Ponedeljak

16.00 (2.30) IMT (3.30) Železničar (2.90)



tagovi

Radnički NišDejan JoksimovićRadnikMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara