Radža Najngolan: Ima onih koji piju više od mene

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.02.22. | 13:11

"Ali to rade kod kuće i niko ih ne vidi. Ako neko popije ili popuši cigaretu, on u mojim očima ne čini loše stvari", kaže temperamentni vezista

Radža Najngolan nikada nije sakrivao svoje poroke i to ga je negde koštalo i ozbiljnije karijere, a sa druge strane je zaradio epitet nestašnog momka, iako na samom terenu gotovo nikada nije pravio ozbiljne probleme, već je uvek odrađivao ogroman posao za svoje klubove.

Bivši igrač Rome, Intera i Kaljarija, a sada prvotimac Antverpena, dao je prilično zanimljiv intervju za italijansku Republiku, u kojem je otvoreno pričao o svim segmentima svoje karijere.

Izabrane vesti

Naravno, najinteresantniji su oni detalji koji su se ticali nestašluka, izlazaka u noćne klubove u kojima se pojavljivao sa cigaretama i alkoloholom, što suštinski nikada nije ni krio od šire javnosti.

"Znate o meni sve jer izlazim, viđate me po klubovima. Ima onih koji piju više od mene, ali to rade kod kuće i niko ne zna za to. Ako neko ostane budan do kasno u noć, popije ili popuši cigaretu, on u mojim očima ne čini loše stvari. Nikada me nije bilo briga šta ljudi govore, dok su se mnogi drugi skrivali", rekao je Najngolan.

Njegov boravak u Interu, u koji je stigao iz Rome u julu 2018. godine za obeštećenje od 38.000.000 evra ostao je upamćen po neslaganju sa Antoniom Konteom.

"Konte me je želeo još 2016. godine u Čelsiju i došao je u Rim da razgovara sa mnom. Rekao mi je šta želi, ali je već želeo da potpiše Lukakua. Ponudili su mi istu platu kao u Romi i to nije bilo dovoljno da odem. Konte je vrhunski trener, ali nisam imao šanse sa njim. Nikada se nismo svađali, ali neko drugi mi je rekao da moram da idem. Više volim ljude koji mi stvari govore direktno u lice".

U Romi je proveo najsvetlije trenutke u karijeri, a posebno ceni Lučana Spaletija, koji je ostao omražen među pristalicama Vučice jer je praktično oterao legendarnog Frančeska Totija u penziju.

"Sa Spaletijem sam imao najbolju sezonu u karijeri. Imali smo mnogo kvalitetnih i karakternih igrača, Džeka, Totija, De Rosija, Strotmana, Salaha, Alisona... Osvojili smo rekordan broj bodova u Romi, ali ništa nismo osvojili i ostala je žal zbog toga. Toti nikada nije tražio da bude starter, ali je osetio da ga je trener izigrao jer je to bila njegova poslednja godina, a ulazio je po pet minuta. I ja bih se isto osećao, ali trener je taj koji odlučuje i ne znam ko je bio u pravu. Toti je imao odličan odnos sa njim, ali se onda sve završilo. Nedostaje mi Italija, restorani i moji prijatelji".

U Interu je imao ogromna očekivanja, ali je jedan trenutak sve promenio u odnosu sa navijačima, pa je kasnije usledio odlazak u Kaljari, gde je odigrao 188 utakmica, uz 14 golova. Tamo je ostalo i njegovo srce.

"Posle promašenog penala protiv Lacija u Kupu Italije počeli su da mi zvižde, moje samopouzdanje je palo. To sam bio ja, nisam se osećao opušteno. Često čujem Žoaa Pedra, Nandeza, Pavoletija, govore mi da sam morao da budem tamo sa njima. Klub je napravio druge izbore: ako mi obećaš jednu stvar, a ne ispoštuješ je, završio si sa mnom", rekao je Najngolan.


tagovi

Radža Najngolan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara