Mohamed Ihataren (AFP)
Mohamed Ihataren (AFP)

Rajola mu umalo uništio karijeru i naterao na povlačenje: Bivši dragulj PSV-a na pragu Ajaksa

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 13:47

Mohamed Ihataren pre tri meseca proživljavao agoniju u Sampdoriji i razmišljao da okači kopačke o klin, u međuvremenu je promenio menadžera i na putu je da napravi veliki zaokret u profesionalnoj karijeri

Nema još ni 20 godina, a već je uspeo da razjari navijače PSV-a, potpiše za Juventus, ozbiljno porazmisli o završetku karijere i otpusti najnamazanijeg menadžera današnjice Mina Rajolu. Malo je reći da je u poslednjih šest i kusur meseci Mohamed Ihataren prošao kroz turbulentan period koji bi mogao da dobije srećan kraj.

Kako javlja jedan od najupućenijih novinara kada je reč o dešavanjima u holandskom fudbalu Majk Fervej,tinejdžer je na korak od potpisa za Ajaks! Ako je jednom već razljutio Filipsovce kada pod uticajem Rajole prošlog leta nije želeo da produži ugovor, sada će mržnja prema 19-godišnjaku iz Utrehta poprimiti nove razmere... Jer se od osme godine fudbalski se razvijao i stasavo upravo u Ajndhovenu.

Izabrane vesti

Naime, novi agent momka iz klase 2002 Ali Dursun je već razgovarao sa sportskim direktorom Kopljanika Markom Overmarsom, dok je ofanzivni vezista ostvario vrlo pozitivnu komunikaciju sa trenerom, izvesno, budućeg kluba Erikom Ten Hagom. Ako nije dovoljno, za nagoveštaj transfera koji će dodatno rasplamsati vatru između klubova koji se bore za titulu, dodaćemo i da poslednjih par nedelja Ihataren individualno trenira sa Geraldom Vanenburgom, trenerom zaduženih za mlađe kategorije amsterdamskog giganta.

Na relaciji igrač - klub postoji dakle obostrana želja za saradnjom, pa velikanu sa Johan Krojf arene ostaje samo da ubedi Juventus. Stara Dama je Ihatarena potpisala 30. avgusta prošle godine za simboličnih 1.900.000 evra, a već sledećeg dana ga je prosledila Sampdoriji na pozajmicu. Od tada počinju problemi.

U predstojećim mesecima nije odigrao ni minut, da bi u novembru odjeknula vest da se bori sa teškim oblikom depresije zbog gubitka oca (dve godine ranije). Iz Sampdorije su tada poručili da je 14. oktobra iz privatnih razloga otputovao za Holandiju i da mu se od tog trenutka gubi trag, ali priča ima i drugu stranu - Ihatarenovu.

"Napustio sam klub zbog okolnosti koje su me zadesile. Često bih se našao usamljen u hotelskoj sobi, bez igde ikoga. Nisam mogao to da podnesem, a pritom mnogi dogovori nisu ispoštovani. Ponašali su se kao da ne postojim. Ništa nije bilo organizovano, nisam dobio račun u banci, niti zdravstveno osiguranje. A šta da sam slomio nogu u Sampdoriji? ", ispričao je pre nedelju dana razočarani Holanđanin.

U Đenovi su se žalili na njegovo ponašanje i nedostatak profesionalizma. Iz njegovih reči vidimo da nije nemoguće da je vremenom i sam promenio ponašanje.

"Pozvao sam tim menadžera i požalio mu se, a oni mi je rekao da se u Sampdoriji plata prima na svaka dva meseca. Ni posle tog perioda nisam dobio novac i bio sam jako ljut. Tim menažer je bio jedini čovek kojeg sam sreo kada sam došao u klub. Video sam ljude u odelima i pomislio da su šefovi, a to su komotno mogli da budu vozači taksija. Nisam imao pojma ko su, a trener Roberto Daversa nije znao da igram levom nogom."

Potražio je pomoć od Mina Rajole, ali je nije dobio. Pružio ju mu je Ali Dursun, novi menadžer koji između ostalih zastupa Frenkija de Jonga i Donija van de Beka.

"Pozvao sam Rajolu, a on mi je rekao da ostanem miran. Rekao je da je zabrinut za mene, ali brzo smo izgubili kontakt. Razočarao me je. U nekom trenutku sa otišao Aliju Dursunu i zamolio ga za pomoć. Saslušao me je i složio se da u čitavoj priči ne postoji moja krivica", rekao je Ihataren.

Dok mu je Rajola bio je verovatno jedini tinejdžer u fudbalu koji razmišlja o povlačenju, sa novim menadžerom okrenuo je i novi list i čeka ga transfer koji bi mogao da mu okrene karijeru za 180 stepeni. Poznato je koliko Ten Hag dobro radi sa mladim ofanzivcima, a uz savete i instrukcije Dušana Tadića mogao bi da počne da pokazuje zbog čega je ne tako davno važio za PSV-ov fudbalski biser.


tagovi

Mohamed IhatarenZimski prelazni rok 2022AjaksMino Rajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara