Ranko Popović uporedio Čuku sa Šturmom Ivice Osima

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.10.23. | 15:23

„Oni su u prednosti u odnosu na sve u ligi zbog evropskih utakmica, one će ih ojačati. O njima imam samo reči hvale za sve što su učinili u prethodnom periodu“, poručuje Vošin strateg pred gostovanje na Banovom brdu

Posle najbolje partije u sezoni i ubedljivog trijumfa nad Radnikom kod kuće (3:0), Vojvodina želi konačno da upiše pobedu na strani, što joj je poslednji put u Mozzart Bet Superligi pošlo za rukom još krajem februara u Nišu protiv Radničkog (4:1). Pred Novosađanima je veliki izazov, jer gostuju Čukaričkom na Banovom brdu (nedelja, 16.30, TV Arena Sport 4). Brđani su u četvrtak doživeli debakl u Ligi konferencije, gde su poraženi u gostima od Fjorentine (0:6) i pitanje je da li će uspeti da se oporave od tog šamara. Ipak, u taboru Stare dame to nikako ne vide kao svoju prednost i sa velikim respektom govore o predstojećem rivalu.

Izabrane vesti

„Pre 25 godina sa jednim malim klubom Šturmom iz Graca, a sa velikim trenerom Ivicom Osimom, igrao sam Ligu šampiona. Izgubili smo od Reala u Maridu (1:5) i čekao nas je za tri dana gradski derbi protiv GAK-a. Oni su došli napaljeni, nisu dugo dobili taj derbi, koji se kao i kod nas igra na život i smrt. Bili smo umorni od puta, vratili se sa pet ’komada’, ali kakvih pet golova. Do 75. minuta smo gubili 2:1, imali smo igru, ali nismo posedovali kvalitet da to rešimo, pa je Real do kraja dao još tri gola. U 15. minutu derbija protiv GAK-a, disali smo na škrge. Oni su se rastrčali, jedva smo uspevali da ih pohvatamo. Međutim, na kraju smo ih pobedili sa 5:0. Zašto? Pa zbog karaktera. Koliko god da je Čukarički izgubio, oni će izaći mnogo jači i bolji iz tih utakmica, jer igraju protiv mnogo jačih protivnika nego što su u našoj ligi. To znam iz iskustva i i zato sam napravio ovo poređenje“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Ranko Popović na konferenciji za medije.

Vošin strateg dodao je da očekuje kvalitetnu utakmicu, uz nadu da će njegovi izabranici ponoviti partiju od pre sedam dana, kada su savladali Radnik (3:0).

„Mogu samo pohvalno da govorim o Čukaričkom za sve što su uradili u prethodnom periodu i mnogo je lepo da imamo takav tim u ligi i za protivnika. Videćemo kako će da bude na kraju, ali me najviše zanima da budemo spremni da odgovorimo takmičarski. Želim da ponovimo odnos i disciplinu iz poslednje utakmice i ako to uradimo, onda smo na dobrom putu i ne vidim razlog da ne bude uspeha. Očekujem dobru utakmicu i da budemo na visini evropskih ekipa. Rekao sam igračima da se ne obaziru na ovaj poraz Čukaričkog (prim. aut.od Fjorentine), jer su njih do tamo dovele prethodne utakmice“.     

Popović je istakao da su naši klubovi koji igraju u Evropi u velikoj prednosti u odnosu na ostale ekipe, bez obzira na to kakve rezultate tamo ostvaruju.

„Brzina lopte, trčanja, dueli, sve ono što oni vide u Evropi, dovodi ih u prednost u odnosu na sve u našoj ligi. Neka gube, to ne treba da bude sramota, nas treba da bude sramota što nećemo da priznamo da više nismo taj kvalitetni deo Evrope kao što smo nekad bili. Moramo da priznamo da smo za njih spori i da počnemo to da menjamo, a imamo priliku da to učimo postepeno. Sledeći put ćeš da izgubiš sa 2:1, pa onaj tamo put da odigraš nerešeno, a onda i da pobediš. To je slično kao kada krenete od vrtića, pa dok dođete do fakulteta, pretrpite mnogo promena“.

Popović svojim igračima najviše zamera individualizam, stavljajući akcenat na – zajedništvo.

„Od početka sam pričao da se kod mnogih igrača javlja to ’ja’. Pustim ih da se ispričaju, a onda im kažem: ’Hajde da vidimo gde smo to ’mi’. Zato nastaje problem, jer nikada ne sme ’ja’ da bude ispred ’mi’. Kad to ukapiramo, igraćemo bolje i na gostovanju. Treba da budemo jaki kao kolektiv, a kolektiv će uvek da izbaci nekog pojedinca. Tako je bilo i u prošlim utakmicama koje smo dobijali. Menjamo brojne navike, koje su ukorenjene, ali najvažnije je da ih igrači prihvataju“.

Kormilar Novosađana ističe da je ključno da igrači menjaju loše navike.

„Želimo da igramo brže, konkretnije, ako možemo da dođemo do gola iz dva pasa, onda da dođemo iz dva, a ako treba iz 25, onda da vidimo kako i to da izvedemo. Mislim da je veliki problem kod nas što nosimo neke loše navike koje nas odvraćaju od escenije. Igrači to shvataju, ali treba i da prihvate. Fudbal je momenat, trenutak, i ako sad ne uradimo ono što treba, i ono pre i ono što tek dolazi, neće biti kako treba. Ako u ovom momentu uradimo sve kako treba, onda će biti bolja prošlost, a i budućnost“.

Trener Lala rekao je da moraju da budu svesni težine grba koji nose na grudima.

„Nema lepše motivacije od toga da radiš ono što voliš i da od toga živiš i izdržavaš porodicu. Meni je uvek najveća motivacija bila da se identifikujem sa dresom koji nosim. Tu imamo malo problema, da osetimo dres i grad. Ovo nisu floskule, niti ovo pričam da dobijem neke poene, nego je to živa istina. Kad shvatimo gde igramo i za koga, onda će svima nama biti lepo i pojedinačno u sebi“.

Vojvodina pred gostovanje na Brdu ima i kadrovskih problema.

„Ne možemo da računamo na dvojicu igrača zbog žutih kartona, na Radomira Milosavljevića i Milana Lazarevića, a neki igrači su pod virusom i videćemo da li će biti spremni za meč“, završio je trener Stare dame Ranko Popović.


tagovi

Ranko PopovićIvica Osim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara