(© MN Press)
(© MN Press)

Rapid plaća Voždovcu 400.000 evra i bonuse, a još 700.000 da bi imao Burmaza

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 13:33

Samo potpis deli špica od promocije u novom klubu

Letos je ostao bez najboljeg igrača, a ove zime će i bez najboljeg strelca. Pola godine pošto je Miloš Pantović prešao u TSC, Voždovac će napustiti i Borisav Burmaz. Samo što neće ostati u Mozzart Bet Superligi, već u inostranstvu.

Kao što je najavljeno, drugi strelac srpskog prvenstva se seli u Rumuniju. Njegova nova destinacija će biti Bukurešt, samo formalnost u vidu potpisa deli ga do opreme tamošnjeg Rapida. Iako je reč o posrnulom gigantu, i dalje je veliki klub (tri titule, 13 kupova) i kao takav mnogima primamljiv. Tako i Burmazu, koji je odlučio da deset golova u našem prvenstvu unovči u komšiliku.

Izabrane vesti

Kad već baratamo terminologijom novca, Rapid će, prema saznanjima Mozzart Sporta, platiti Voždovcu 400.000 evra. Na to će dodati bonuse od naredne prodaje bivšeg fudbalera Crvene zvezde, koji je i tokom boravka u Grafičaru rešetao mreže. Onda je prešao na viši nivo i kad se zna da je samo Mateus Saldanja ove jeseni bio efikasniji od Borisava logično je da je došlo vreme da efikasnost naplati.

Samo što Borisav Burmaz neće biti odmah registrovan za Rapid, čak i kad potpiše ugovor. Razlog za to je sudska presuda protiv rumunskog kluba u sporu sa bivšim vezistom Milošem Pavlovićem. Interesantno, nekada članom baš Voždovca. Pavlović je za Rapid igrao tokom 2013. godine i tek deceniju kasnije, posle raznih tužbi i dugotrajnog spora, naređeno je da mu se isplati 700.000 evra.

To u praksi znači da bi za dvojicu bivših fudbalera Voždovca (Pavlovića i Burmaza) Rapid morao da plati više od 1.000.000 evra da bi uopšte imao novog špica. I to onog koji je u Srbiji dao više golova (deset) nego Rapidovi špicevi, Albion Rahmani i Marko Dugandžić (po šest).


 


tagovi

Borisav BurmazBorislav Burmazfk voždovacRapid Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara