Raport iz Londona: Protiv Maroka par greščica, protiv Nigerije važan rezultat

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.03.18. | 14:56

Aleksandar Prijović i Ivan Obradović uvereni u dobro izdanje reprezentacije Srbije u utorak veče

Prilika za popravni. Prošla su dva dana od Maroka, još toliko ih je ostalo do Nigerije, a u vremenskom tesnacu stručni štab reprezentacije Srbije mora da analizira prethodnu, spremi novu utakmicu sa Afrikancima, otkloni nedostatke iz Torina i, nadamo se, u Londonu potvrdi da ima čemu da se nada na predstojećem Prvenstvu sveta.

Ono što se desilo protiv Maroka nije bilo dobro, mada u taboru Orlova uveravaju da ništa nije ni dramatično. Još.
Bila je to prijateljska utakmica, trebalo bi da nam posluži da se što bolje uigramo kako bi se sve kockice složile onda kad to bude bilo najvažnije. Maroko je dobra selekcija, nismo zaslužili da izgubimo. Nismo im dopustili da stvore neke šanse, a opet su nam dali dva gola. Rekao bih, ni iz čega. Ima tu mesta i prostora da se napreduje, pre svega da korigujemo individualne greške. Bilo je i pozitivnih stvari, ali važno je da u svakom narednom meču napredujemo“, smatra Aleksandar Prijović.

Izabrane vesti

Napadač PAOK-a dobio je priliku u završnici susreta u Torinu, a očekuje se da na stadionu Barneta, u utorak dobije veću minutažu.
Nigerija je reprezentacija koja zaslužuje poštovanje. Fizički je jaka, definitivno će biti dobar test za nas. Učinićemo sve da pobedimo, daćemo maksimum da rezultat bude bolji nego u prethodnom meču. Ishod nije primaran, jer je da popravimo neke stvari, ali u fudbalu je, ruku na srce, rezultat uvek u prvom planu. Bitno nam je, dakle, da pobedimo i ostvarimo pozitivan rezultat“, dodao je Prijović.

Prva predmundijalska provera otkrila je mane u igri naše reprezentacije. Govorio je o njima, između ostalog, nekadašnji selektor Ljubinko Drulović. Igrači su, pak, videli pozitivnu stranu duela na stadionu Torina.
Mislim da je bilo dobro. Par greščica, ali sve je to normalno, promenili smo sistem i dosta drugačiji sastav u odnosu na utakmice u novembru. Radićemo analizu i siguran sam da ćemo se još bolje pripremiti za Nigeriju. Utakmica je pokazala šta nas čeka na Svetskom prvenstvu. Dobro je poznato da u fudbalu nema lakih protivnika, a Maroko je pokazao da je dobro organizovana ekipa koja voli posed. U kvalifikacijama je Maroko bio prvi u grupi, čak nije ni gol primio, tako da je sve to dobar pokazatelj šta nas čeka na Svetskom prvenstvu, odnosno da će biti iznenađenja“, predočio je Ivan Obradović.

I levi bek Anderlehta siguran je u kvalitetnije izdanje protiv Nigerije, koju je ocenio kao odličnu selekciju, što su Super Orlovi dokazali slavljem u Vroclavu nad Poljskom (1:0).
Video sam to u onim utakmicama u novembru. Čak su i Argentinu pobedili. Fizički su dominantna reprezentacija sa dosta talentovanih igrača. Neće biti lako, ali sigurno će ovo biti još jedna dobra provera, prilika da vidimo na kom smo nivou i da poradimo na nekim stvarima. Nemam dilemu da su ove dve utakmice bile pravi izbor“, dodao je Ivan Obradović.

ATMOSFERA? NEMA RAZLIKA IZMEĐU MLAĐIH I STARIJIH

Imajući u vidu da danima nisu u Srbiji, postavlja se pitanje i kakav je ambijent u reprezentaciji Srbije. Posebno posle odluke selektora Mladena Krstajića da promeni kapitena.
Najbitnije da se stvara timski duh. Dobro funkcionišemo kao tim, ne vidi se razlika između mlađih i starijih igrača. Oseća se podrška. Lično sam se uvek u reprezentaciji osećao sjajno. Za sad je sve kako bi trebalo da bude, nadam se da će tako i ostati“, poručuje Ivan Obradović.

FOTO: Star sport


tagovi

Ivan ObradovićAleksandar Prijovićfudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara