Žorž Žesus (Foto: Reuters)
Žorž Žesus (Foto: Reuters)

Rastaju se Benfika i Žorž Žesus: Moja pozicija je slobodna, odlazim

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 11:11

Orlovi se odlučili za promenu

Posle poraza od Porta u osmini finala Kupa Portugalije i incidenata koji se dogodio na treningu posle utakmice, Benfika i Žorž Žesus su odlučili da se rastanu. Informaciju je prvi preneo novinar SIC-a Pedro Sepulveda, da bi je potvrdio Vene Kasagrande koji je dobio i komentar iskusnog portugalskog stručnjaka.

Izabrane vesti

"Moja pozicija je slobodna, odlazim", rekao je Žesus.

Vratio se leta 2020. godine u Lisabon i po drugi put seo na klupu Orlova. Pokrenuo je ambiciozan projekat, pa je već tokom prvog prelaznog roka po njegovom povratku ispisana i istorija kluba sa 105.000.000 evra izdvojenih na pojačanja. Malo je reći da je prva sezona bila razočaravajuća - po prvi put od 2012/13 nije osvojen nijedan trofej. Obezbeđeno je tek treće mesto na tabeli Primeire, ekipa je izgubila u finalu Kupa Portugalije, ispala u polufinalu Liga kupa, dok na evrosceni nije uspela da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, da bi u Ligi Evrope ispala u prvoj eliminacionoj rundi.

Ostao je Žesus, dobio poverenje uprave i još kvalitetnih pojačanja. Kao slobodan igrač je u klub stigao portugalski reprezentativac Žoao Mario, od Intera je pozajmljen Valentino Lazaro, izdvojeno je 17.000.000 evra za Romana Jaremčuka iz Genta, a angažovani su i bivši igrač Crvene zvezde Nemanja Radonjić, kao i nekadašnji vezista Milana i Torina Sualio Meite, Žil Dijas iz Monaka... Rezultati su bolji nego lani, ali...

Posle 15 kola Benfika je treća na tabeli portugalskog prvenstva, sa četiri boda manje od Porta i Sportinga - što i nije toliko zabrinjavajuće. U Ligi šampiona je ostvaren veliki uspeh plasmanom u osminu finala ispred Barselone (zakazan megdan sa Ajaksom). Ipak, poraz od ljutog rivala sa Dragaa u petoj rundi Kupa bio je kap koja je prelila čašu. Došlo je i do sukoba između jednog od najboljih igrača ekipe Picija i Žesusovog asistenta Tijaga Oliveire. Vezista je bio besan u svlačionici posle utakmice, pa je ušao u žustru razmenu reči sa Oliveirom, a stvari su eskalirale pa je morao da interveniše Luizao (dugogodišnji kapiten sada u ulozi tehničkog sekretara). Iskusni stručnjak je potom odstranio Picija iz prvog tima, a na kraju je ostao i bez posla.

Spekulisalo se da bi mogao da se vrati u Flamengo, s ozbirom da se već neko vreme nagađa da bi mogao da napusti redove Benfike. Ipak, Rubronegri su se odlučili za poljskog selektora Paula Sousu, pa će kako stoje stvari Žesus morati da sačeka na novi posao. Prvi tim Benfike će zasad biti poveren doskorašnjem treneru rezervne ekipe Nelsonu Verisimu.


tagovi

Žorž ŽezusBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara