Stadion Piterbora i Viktorija Bekam (©Reuters, ©AFP)
Stadion Piterbora i Viktorija Bekam (©Reuters, ©AFP)

Rat sa Viktorijom Bekam je dobijen, Piterboro sa ser Aleksovim sinom u pohodu na Čempionšip

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 10:45

Daren Ferguson sa velikim uspehom predvodi Poš, a baš zbog tog nadimka se klub sa London Rouda sporio sa bivšom "spajsicom"

Portsmut, Derbi i Bolton. Takav je trenutni poredak u trećem engleskom rangu, na četiri runde do kraja takmičenja. Pompi su sa 90 bodova jednom nogom već izborili promociju, a Ovnovi sa 82 i Vonderersi sa 81 poenom vode bitku za jedinu preostalu direktnu kartu za Čempionšip.

Ipak, iz prikrajka vreba Piterboro, koji uz dva duela manje ima 74 boda i zaostaje osam koraka za drugoplasiranim Derbijem, pa nije bez šansi da u finišu prvenstvene trke drugi prođe kroz cilj. Na tom putu četi Darena Fergusona stoji Port Vejl, u okviru zaostalog susreta 33. kola Lige 1, koji brine svoje brige i na rubu je ispadanja u niži rang (20.45).

Izabrane vesti

A takvi su opasni. Zna to dobro Piterboro, koji je sredinom marta doživeo dva vezana poraza kod kuće. Najpre od lidera Portsmuta, a potom i od fenjeraša Karlajla, koji je već siguran putnik u Ligu 2.

20.45: (1,45) Piterboro (4,20) Port Vejl (6,50)

Slavilo se, inače, prethodnih dana u gradu udaljenom 120 kilometara severno od Londona. Poš, kako glasi nadimak kluba, u nedelju je osvojio Liga trofej na Vembliju, pobedivši Vikomb Vondererse sa 2:1. To je takmičenje u kojem učestvuju trećeligaši i četvrtoligaši, kao i 16 mladih timova ekipa iz Premijer lige i Čempionšipa. Piterboru je to drugi put da je krunisan na pomenutom turniru, pošto je prethodno trijumfovao 2014.

Interesantno, oba puta na kormilu ekipe bio je sin čuvenog ser Aleksa Fergusona. Daren je januara prošle godine četvrti put preuzeo Piterboro, i zbirno ga je predvodio na 596 duela, uz učinak od 271 pobede, 119 remija i 206 poraza. Postao je istinska legenda kluba.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Nije samo prezime Ferguson spona između Piterbora i slavnih ličnosti. Naime, usled nadimka Poš, klub se 2002. sa Viktorijom Bekam, nekadašnjom članicom grupe "Spice Girls" borio za prava na korišćenje tog pojma. Supruga Dejvida Bekama smatrala je da je ime Poš sinonim za nju u svetskoj javnosti, zanemarajući činjenicu da Piterboro ima taj nadimak od 1920. Naravno, njena tužba je odbačena.

Ekipa Darena Fergusona usmerava pažnju na ligu, jer automatska promocija ostaje mogućnost, ali plej-of je najverovatniji put Poša da se vrati u drugi nivo. Piterboro je slavio u osam od 10 poslednjih mečeva, uključujući pobedu od 2:1 nad Lejton Orijentom u prošlom kolu.

S druge strane, Port Vejl spada u red omiljenih Pošovih rivala, jer je stradao četiri puta zaredom i pritom nije postigao nijedan gol. U poslednjem odmeravanju snaga u oktobru Piterboro je slavio sa 1:0.

Posle remija bez golova sa Vigan Atletikom u proploj rundi, Valijantsi zauzimaju 20. mesto na tabeli Lige 1, i samo zbog gol-razlike su izvan zone ispadanja. Najbliži rival Barton Albion je odigrao meč više, tako da će strateg Daren Mur želeti da ponese nešto kući sa London Rouda. Prošlonedeljna poseta Nortempton Taunu rezultirala je porazom od 2:0, i to je bio šesti poraz tima u 10 poslednjih gostujućih mečeva.

ENGLESKA LIGA 1 - ZAOSTALI MEČ 33. i 43. KOLA

Sreda

20.45: (1,45) Piterboro (4,20) Port Vejl (6,50)

20.45: (3,80) Vikomb (3,40) Derbi (1,92)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3PiterboroPort VejlDejvid i Viktorija BekamDaren Fergusonser Aleks Ferguson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara