Zijeh (© Reuters)
Zijeh (© Reuters)

Razgoropadio se Hakim Zijeh: Na dve utakmice kreirao pet golova, dao ga direktno sa 40 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 19:31

Maroko i Egipat pred plasmanom na završni turnir Kupa afričkih nacija

Proradio je Hakim Zijeh za klub – nastavio da sipa i u reprezentativnom dresu. Mučila je povreda nekadašnjeg prvotimca Ajaksa, čim ju je zalečio potvrdio je kako je fudbaler sposoban da pravi razliku. U poslednja dva premijerligaška kola dao je jedan i namestio tri gola, uhvatio zalet i preneo ga na državni tim Maroka, koji je zahvaljujući njegovom učinku napravio odlučujući korak ka plasmanu na završni turnir Kupa afričkih nacija.

Marokanci su seriju sjajnih rezultata potvrdili na gostovanju Srednjoafričkoj Republici, dobili meč četvrtog kola kvalifikacione grupe E (2:0), zadržali prvo mesto na tabeli kvalifikacione Grupe E i uoči martovskog ciklusa su „na konju“.

Izabrane vesti

Sve zbog raspoloženog Zijeha, koji je potvrdio da je fudbaler posebnog kova. Lucidan. Svašta mu pada na pamet. Primera radi, da u 39. minutu lukavo izvede slobodan udarac tako da niko nije znao puca li direktno ili centrira. Udaljenost skoro 40 metara, pozicija skroz ukoso, ali za Hakima to nije nikakav problem. Ode lopta direktno u mrežu.

A onda u nadoknadi trk desnom stranom i nesebičnost koju je u konačan rezultat pretvorio napadač Olimpijakosa Jusef El Arabi. Minulog petka Zijeh je dao dva i namestio jedan protiv istog rivala, ovog utorka je na učinku 1+1. Taman da Marokanci ne brinu, sa deset bodova čvrsto na prvom mestu, drugi je Mauricijus sa pet, Burundi ima četiri, čudo bi moralo da se desi da ovu šansu propuste. Posebno što dva prvoplasirana idu na završni turnir u Kamerun.

U vrlo dobroj poziciji je i Egipat. Iako bez virusom korona zaraženog Mohameda Salaha, Faraoni su drugi put u tri dana pobedili Togo. U Kairu 1:0, Lomeu 3:1, uz napomenu da je tačku na trijumf stavio još jedan premijerligaški igrač, Mahmud Ahmed Ibrahim Hasan, poznatiji kao Trezege.

Samo bod je potreban Egiptu u preostale dve runde za plasman na završni turnir.

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA, ČETVRTO KOLO

Utakmice od utorka:

Etiopija – Niger 3:0 (2:0)

Lesoto – Benin 0:0

Madagaskar – Obala Slovnovače 1:1 (0:1)

Ruanda – Zelenortska Republika 0:0

Sudan – Gana 1:0 (0:0)

Angola – DR Kongo 0:1 (0:0)

Sijera Leone – Nigerija 0:0

Srednjoafrička Republika – Maroko 0:2 (0:1)

Togo – Egipat 1:3 (0:2)

TABELE



tagovi

Hakim Zijehkvalifikacije za kup afričkih nacijaMarokoreprezentacija Maroka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara