Gabrijel Žezus i Erik Lamela (© Reuters)
Gabrijel Žezus i Erik Lamela (© Reuters)

Razigran, rastrčan, raspucan: Arsenal dao četiri komada za devet minuta, het-trik Gabrijela Žezusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 15:35

Ubedljiv trijumf Artetine ekipe nad Seviljom – 6:0

Godinama je učio od Arsena Vengera, potom upijao lekcije od Pepa Gvardiole, sad deluje da bi Mikel Arteta napokon mogao da primeni znanje i udovolji željama navijača Arsenala, pošto Tobdžije u osvit  sezone Premijer lige deluju razigrano i raspucano. U generanoj probi pred početak prvenstva tukle su Sevilju, osvojile Emirejts kup, pripremni turnir koji služi da se proveri kako ekipa funkcioniše uoči takmičarskih mečeva.

Ako je suditi na osnovu duela sa Špancima – mada bi trebalo imati u vidu da Primera startuje sedam dan kasnije od engleksog prvenstva – sastav iz Londona bi mogao da igra izuzetno bitnu ulogu. I da se napokon vrati u Ligu šampiona. Makar će biti zabavan za gledanje, jer je u protiv ekipe Đulena Lopetegija (bez srpskih reprezentativaca Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja, presedeli susret na klupi, op. au) demonstrirao brzinu i kvalitetna rešenja u završnici.

Izabrane vesti

Na kraju je bilo 6:0, s tim da je domaćin posao završio u period od desetog do 19. minuta kad je izrešetao mrežu Bona. Po dvaput su tokom jurišu u trajanju od samo devet minuta precizni su bili Bukajo Saka (otvorio seriju tako što je iznudio, pa realizovao penal) i Gabrijel Žezus, da bu u drugom poluvremenu Brazilac još jednom matirao golmana Sevilje i tako se navijačima predstavio u najboljem svetlu.

Novajlija iz Mančester Sitija tako je nastavio sa sjajnim partijama u pripremnom periodu, pošto je na prethodne četiri utakmice isto toliko puta bio strelac, pa će biti velika napadačka snaga Arsenala. Sa ova dva pogotka i Saka je došao na kotu „četiri“ u minula četiri susreta, dok je u završnici bio precizan Edi Nketija posle furiozne kontre. Dovoljno da nagovesti visok let londonskih crveno-belih koji će u petak otvoriti novu sezonu Premijer lige gostovanje gradskom rivalu, Kristal Palasu.

Arsenal je igrao u sledećem sastavu: Ramzdejl – Vajt, Saliba, Gabrijel, Zinčenko (od 79. Sedrik Soareš) – Parti (od 79. Elneni), Džaka – Saka (od 79. Nketija), Edegard, Martineli – Gabrijel Žezus (od 79. Pepe).



tagovi

ArsenalSeviljaEmirejts kupEmirejtsGabrijel ŽesusGabrijel ŽezusBukajo Saka

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara