Red Bul Salcburg pravi srpsku koloniju: Blizu je i Aleksa Terzić

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.07.23. | 17:33

Bikovi navodno postigli dogovor sa Fjorentinom

Pravu srpsku koloniju mogao bi da u narednoj sezoni ima najbilji klub Austrije, Red Bul Salcburg. Jedan od oslonca u defanzivi Bikova je Strahinja Pavlović, od TSC-a je kupljen Petar Ratkov, a uskoro bi novi fudbaler kluba iz Mocartovog grada mogao da postane Aleksa Terzić.

Austrijski i italijanski mediji su gotovo jednoglasni u stavu da su pregovori između Red Bula i Fjorentine u završnoj fazi, te da će Aleksa Terzić uskoro potpisati višegodipnji ugovor sa Zvezdinim rivalom iz evropskih kvalfikacija.

Izabrane vesti

Jasno je bilo tokom ovog prelaznog roka da će budućnost Alekse Terzića u Toskani biti krajnje neizvesna. Fjorentina je dovela mladog reprezentativca Italije Fabijana Parisija iz Empolija za deset miliona evra, dok poziciju levog beka pokriva i kapiten Viole Kristijano Biragi.

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde je prošle sezone upisao 32 meča za Fjorentinu, uz gol i četiri asistencije. Ali je šansu uglavnom dobijao sa klupe, uz konstaqtne spekulacije da bi mogao da ode na pozajmicu.

Kada je stigao u Fjorentinu za 1,5 milion evra iz Crvene zvezde Aleksa Terzić je prvo bio pozajmljen Empoliju. Po povratku u Firencu upisao je 13 takmičarskih mečeva, ali je samo jednom bio član startne postave.

Gledajući karakteristike Aleksa Terzić se savršeno uklapa u sistem Red Bl Salcburga, koji će igrati u Ligi šampiona naredne sezone. Još je mlad i nije dostigao pun potencijal u redovima Fjorentine.


tagovi

Aleksa TerzićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara