©Reuters
©Reuters

Reprezentativci sa najviše minuta pre Katara: Borjan ispred svih, Tadić prvi među Orlovima

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 11:15

Portugalci stigli na Mundijal posle naporne godine

Međunarodni centar za sportske studije (CIES), u tradicionalnom nedeljnom istraživanju analizirao je minutažu tokom sezone svih fudbalera koji su se našli na terenu u okviru prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Prestižna organizacija napravila je osvrt na minutažu igrača koji su imali učešće u prvih 16 utakmica Mundijala uz akcenat na fudbalere koji su u Katar doputovali sa najviše i najmanje minuta.

Izabrane vesti

Reprezentacija čiji su igrači imali najznačajniju ulogu u 2022. godini je Portugalija koja se sa prosekom od 3.378 minuta, dok je prati Brazil sa 3.329 minuta po igraču iza kojeg su Meksiko (3.258), Nemačka (3.216) i Hrvatska (3.181). Srbija, sa prosekom od 2.981 minuta nalazi se na 13. mestu, dok su na dnu tri azijska predstavnka: Katar (1.348), Saudijska Arabija (2.010) i Iran (2.020).

U kojoj meri su Portugalci imali vazne uloge na najbolji način govori podatak da je igrač sa najmanje minuta u godini na izmaku Žoao Feliks sa 2.205, dok je Žoao Kanselo sa 4.468 minuta prvi među sunarodnicima.

Iako se Portugalija po proseku nalazi na vrhu liste, niz je indivdualaca iz drugih reprezentacija koji se nalaze ispred izabranika Fernanda Santosa kada se gleda individualni učinak. Igrač sa najviše minuta u 2022. godini među svim igračima koji su učestvovali u prvom kolu Svetskog prvenstva je Milan Borjan, golman Crvene zvezde i Kanade koji je zabeležio čak 5.430 minuta. Iza čuvara mreže je dvojac Liverpula Virdžil van Dajk, štoper Holandije, i Alison Beker, golman Brazila.

Sa druge strane, iako je u čitavoj godini odigrao samo 67 minuta, privilegiju da upiše minute na premijeri Svetskog prvenstva imao je Homam Ahmed, reprezentativac Katara, dok je Džekson Irvin iz Australije u mundijalskoj godini zabeležio samo 90 minuta.

U redovima reprezentacije Srbije, od igrača koji su igrali protiv brazila, najviše minuta u nogama ima Dušan Tadić (4.323), dok je najskromniju ulogu imao Nemanja Radonjić (1.185).



tagovi

Milan BorjanŽoao KanseloNemanja RadonjićDušan TadićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara