Fudbaleri Šamroka tokom meča sa Milanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope (©Reuters)
Fudbaleri Šamroka tokom meča sa Milanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope (©Reuters)

Republika Irska: Šamrok u minus fazi, a čeka ga još jedan derbi

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 12:30

Najzanimljiviji meč 13. kola Premijer lige igra se u ponedeljak od 20.45 časova u Dablinu

Aktuelni šampion Republike Irske, Šamrok Rovers, trenutno je prvi na tabeli posle 12 kola Premijer lige. To bi ipak moglo da se promeni u ponedeljak, pošto je u lošoj formi u poslednje dve nedelje. Sada mu u goste dolazi Sligo Rovers, drugoplasirani tim na tabeli.

Šamrok je u petak doživeo prvi poraz u sezoni, Dandok je bio bolji sa 2:1. Bio je to tek četvrti poraz zeleno-belih u poslednjih godinu i po dana, treći od Dandoka, a jedan je pretrpeo i od Milana.

Izabrane vesti

20.45: (1,68) Šamrok Rovers (3,40) Sligo Rovers (5,20)

Sligo nije uspeo da savlada Šamrok još od maja 2019. godine, odnosno na poslednjih šest susreta. Tri puta je izgubio, još tri meča su završena nerešeno, uključujući i jedini duel koji su imali u ovoj godini. U aprilu je u Sligu bilo 1:1.

Od tog meča izabranici Lijama Baklija su doživeli pet pobeda, dva remija i poraz od Derija. Na poslednja tri susreta su trijumfovali, bez primljenog gola.

"Znamo da nas čeka teška utakmica. Pokušaćemo da zagorčamo život Šamroku što više možemo. Imam osećaj da će da bude neizvesna utakmica, slična onoj koju smo odigrali u Sligu", kazao je Bakli.

Šamrok ima trojicu na listi povređenih igrača. Najverovatnije neće igrati Kris Meken, Ronan Fin i Grejm Burk. Sa druge strane, u Sligu Dejvid Kauli ima problem sa preponama, a Daren Kolins sa skočnim zglobom. Zato se gostima u startnu postavu vraća Greg Bolger, koji je odradio suspenziju.

"Još prošle godine sam rekao da Sligova pozicija na tabeli nije realna i da su oni dobra ekipa. Nije me zavaralo to što su bili četvrti. Videlo se da imaju dobre ofanzivne igrače, pokazali su da znaju da daju gol i naprave protivniku problem", objasnio je trener Šamroka Stiven Bredli.


tagovi

Irska 1Šamrok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara