Miroslav Đukić
Miroslav Đukić

Rezignirani Miroslav Đukić: Kako Barselona može bez Mesija, a srpski fudbal ne može bez Mažića?

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.04.18. | 15:30

Trener Partizana nezadovoljan zbog odlaganja 157. večitog derbija

Partizan sutra u Humskoj protiv Borca iz Čačka (17 časova, Arena Sport 1) stavlja tačku na regularni deo prvenstva. Iako plej-of još nije počeo ponovo su odnosi večitih rivala sa Topčiderskog brda počeli da izazivaju tenziju, koju je dodatno podigla odluka da se planirani 157. večiti derbi pomeri za tri dana, sa 11. na 14. april.

Trener crno-belih Miroslav Đukić ne vidi razlog za takav potez, što nije sakrio na današnjoj konferenciji za medije.
"Ne znam zašto se ne igra u sredu, kako je planirano. Postoje priče da je to zbog sudija. Ne znam zašto se ne izađe i kaže jasno razlog za odlaganje. Neka se izađe i kaže - odlažemo zbog toga i toga. Nema smisla to što se ćuti. Kada nema Mesija Barselona bez problema funkcioniše, tako da i kada nema Mažića srpski fudbal mora da funkcioniše. Odlaganje ne odgovara nikome", napominje Đukić.

Izabrane vesti

Kormilar crno-belih izdvojio je i jedan detalj u prilog svojoj tezi.
"Kako do sada nije bilo prostora kako bi se mogla odložiti utakmica u Kruševcu, a sada odjednom ima uslova za odlaganje? Pauza nikome ne odgovara, posle dve utakmice nema svrhe praviti nikakvu pauzu i nije mi jasno zašto je tako."

Utakmica sa Borcem budi Đukiću sećanja na prethodni period na klupi Partizana, a vezani su za žute kartone.
"Pre deset godina sam imao situaciju sa Žukom kada smo mogli da biramo da li da igra protiv Vojvodine u poslednjem kolu u jesen ili na proleće derbi sa Zvezdom. Tada smo izabrali da igra i pobedili da bismo sa tri boda prednosti otišli na odmor, a ja sam trpeo velike kitike zbog toga. Važno je da se sutra sačuvamo. U opasnosti su levi bek Miletić, Pantić i Đorđe Jovanović koje jedan karton deli od suspenzije." 

Na golu protiv Čačana neće biti Vladimir Stojković koji ima žute kartone.
"Mare Jovičić je pokazao na treninzima da Stojke ima adekvatnu zamenu u njemu. Nisam zabrinut."

Samopouzdanje crno-belih raste, to primećuje i Đukić, iako opominje da treba biti oprezan s Borcem.
"I prošli put su pred našu utakmicu u prvom delu sezone došli u dobre forme. Tako je i sada. Igramo kući, u naletu smo i nadam se bodovima. Borac je odlična ekipa, ima brze igrače i očekuje nas težak ispit. Od početka jurišamo na tri boda."

Prošlo gostovanje u Čačku odlučio je Bambi Tošić, da li se vraća u tim posle povrede?
"Tošić svaki dan sve bolje i bolje deluje, sigurno će biti u kombinaciji za sastav. Radi se o bitnom igraču za nas, sve ćemo učiniti da ima minutažu i zagreje se pred derbi." 

Može li Partizan da reši ranije meč sa Čačanima da ne čeka finiš?
"Naša je želja to uvek, ali nije lako. Protivnici igraju fudbal. Naša liga nije slaba, da bi Partizan pobeđivao lako. Nismo nikog pobedili lako i nećemo. Moramo maksimalno da uđemo u utakmicu."

Deluje da je Partizan bliži trofeju u Kupu nego u Superligi?
"Tako deluje, ali treba proći Čukarički. Čekaju nas dve teške utakmice u polufinalu, spremni smo za to. Najbliži smo osvajajnju Kupa dok u Superligi imamo 12 bodova zaostatka i sve ćemo učiniti da nadoknadimo, ali na papiru smo favoriti u kupu. Podeliće se bodovi u prvenstvu, ali opet ne zavisi sve od nas jer i Zvezda mora da kiksne još negde."

Na kraju, Đukić se osvrnuo i na fenomenalni gol Kristijana Ronalda.
"Prelepo, fantastično... Vrhunski gol, posle kojeg ostaje da skinete kapu i poklonite se pred majstorom."

Foto: MN press


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara