REZZIME jučerašnjeg dana (petak): Eh, taj Lids

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.04.19. | 08:28

Pogledajte ko vam je 19. aprila doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO

ŠEFILD JUNAJTED - NOTINGEM FOREST (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 2:0
Sve je na Bramal Lejnu bilo gotovo početkom drugog poluvremena kada je štoper gostiju Joan Benlauan dobio direktan crveni karton. Oštrice su taj poklon iskoristile i preko Marka Dafija i Ende Stivensa stigli do rutinske pobede sa igračem više. Pobede koja im je donela drugo mesto na tabeli i vratila ih u pol poziciju za direktan plasman u Premijer ligu. Zasluženo.

LION - ANŽE (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 2:1
Lion je na turbo pogon rešio ovu utakmicu, a već posle 14 minuta igre Memfis Depaj je kao formula projurio kroz odbranu gostiju i bez po muke matirao iskusnog golmana Butela za 1:0. Propustio je Holanđanin još jednu dobru priliku da poveća vođstvo na isteku pola časa igre, ali je zato Martin Terije uspeo u 39. minutu da pobegne gostima i povisi prednost Liona na 2:0. Kiks autogol Trusara u 85. minutu nije ugrozio keca na ovom meč.

Ovde pročitajte izveštaj sa ovog meča

BARNSLI - ŠRUZBERI (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 2:1
Izgledalo je da će se domaćini mučiti da dođu do pobede u utakmici u kojoj su bili favoriti, posebno posle prvih 45 minuta kada im je Šruzberi pokazao da nije došao sa belom zastavom i da ime da zapreti. Sve je došlo na svoje mesto u 55. minutu kada je pogodak za pobedu postigao Džejkob Braun i obradovao sve vas koji ste čekali keca. 

NASIONAL - SPORTING (tip 2, kvota 1,57) - rezultat 0:1
Nastavio je Sporting da niže pobede u Primeiri, a sedmu uzastopnu zabeležio je na gostovanju na Madeiri. Borbeni domaćini nisu mogli da spreče novi trijumf Lavova za koji su se pobrinuli Bruno Fernadeš i Luiz Felipe. Opet je najbolji fudbaler Sportinga asistirao (15. put u sezoni), a brazilski napadač postavio konačni rezultat u 62. minutu.

Ovde pročitajte izveštaj sa ovog meča

HERAKLES - HERENVEN (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 2:1
Sigurno da ni vi sami niste očekivali laku pobedu domaćina, pošto je Herenven solidan u poslednje vreme, ali vam se rizik sa timom iz Almela isplatio. Držali su se gosti sve do 73. minuta, imali bod u džepu, a onda je španski napadač Adrijan Dalmau matirao golmana Hana i zapečatio trijumf domaćina. Trijumf koji ih je dodatno približio baražu za Evropu.

BOHEMIJANS - UCD (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 3:0
Ispravili su se boemi za kiks u prethodnoj rundi protiv Dandalka, mnogo su motivisanije i odlučnije pristupili obavezama, pa konačan ishod i njihov trijumf nad ekipom UCD nijednom nisu bili dovedeni u pitanje. Put im je dodatno olakšalo vođstvo iz penala u 44. minutu, a čim je počelo drugo polvreme sa još dva brza komada otklonili su svaku dielmu oko konačnog ishoda ove utakmice.

PRECRTANO

LIDS - VIGAN (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 1:2
Preteruju Lids i Marselo Bijelsa sa svojom napadačkom igrom u poslednje vreme i oni teneri koji imaju brze igrače to uspevaju da iskoriste. Tako je posle prve greške odbrane Gevin Mejsi ućutkao Jorkšir u 44. minutu, a potpuni šok usledio je u 62. minutu kada je opet Mejsi pored indolentne odbrane i drugi put matirao Kika Kasilju. Da vas ovaj promašaj više zaboli pobrinula se činjenica da je Lids izgubio ovo sa igračem više.

Ovde pročitajte izveštaj sa ovog meča

NORIČ - ŠEFILD VENZDEJ (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 2:2
Lider Čempionšipa je jedva izbegao poraz na svom terenu od Šefild Venzdeja i to zahvaljujući pogotku hrvatskog veziste Marija Vrančića iz slobodnog udarca u osmom minutu nadoknade. Zanimljivo, ovo je treći vezani remi Kanarinaca koji ne igraju onako kako su nas navikli, pa su uz Lids s razlogom jedno od najvećih razočaranja današnjeg dana.

ALAVES - VALJADOLID (tip 1, kvota 2,40) - rezultat 2:2
Imao je domaćin iz Vitorije vođstvo od 2:0 posle 25 minuta igre, a na kraju je Valjadolid odneo dragocen bod u borbi za opstanak. Pokazali su ljubičasti da se neće predati dok god postoji šansa da se spasu selidbe u Segundu. Bili su na ivici ponora protiv Alavesa, ali im je Unai golom iz penala u 76. minutu doneo remi. Makar na jednu noć Valjadolid će spavati na bezbednom, a iznad Selte.

Ovde pročitajte izveštaj sa ovog meča

RKC VALVAJK - DODREHT (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 4:4
Strašan meč je odigran u Valvajku, a borbeni domaćin i pored velikog napora nije imao snage za poptuni preokret na kraju. Jurili su u sjajnom drugom poluvremenu fudbaleri RKC-a prednost od 4:2 gostiju i uspeli da je stignu golovima u 80. i 92. minutu, ali vemena za peti i pobedu koja bi im osigurala mesto u baražu nije bilo.  


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara