Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ridova šuplja bajka o Bundesligi i Vakerov remont

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.07.20. | 12:21

Vikinzi pred imperativom rezultata

Da li je do karantina ili nečeg drugog, tek sve je do početka marta meseca delovalo bajkovito za Rid. Imali su crno-zeleni do privremenog prekida sezone sasvim finu zalihu na liderskoj poziciji Erste lige u vidu osam bodova više u odnosu na drugoplasiranu Austriju iz Klagenfurta, i činilo se da je nemoguće da je izgubi. Ipak, povratak na teren posle pandemije virusa korona doneo je drugačiji epilog. Rid je sada u podređenom položaju, a Ljubičasti kolo vode sa tri boda više.

Tri runde ostale su do kraja drugoligaškog karavana u Austriji, u kojem samo jedno mesto garantuje promociju u Bundesligu. To znači da Rid, ukoliko ne uspe da povrati izgubljenu poziciju, može da bude jedan od najvećih gubitnika tokom vremena globalne pošasti. Pred njim je večeras možda i trenutak istine, jer mora da uradi sve što je do njega kako bi eventualno dočekao kiks Klagenfurta, a čeka ga susret sa razočaranim Vakerom u okviru 28. kola (20.25).

Izabrane vesti

Ako Vikinzi - nadimak Rida - više ne mogu sebi da priušte da izgube bodove u borbi za uspon protiv Klagenfurta, ekipa it Tirola u Josko-Arenu stiže prilično bezbrižna, i to bez suspendovanog kapitena Lukasa Hupfaufa.

"Sav je pritisak na Ridu. Naša težnja je da klub predstavljamo na najbolji mogući način, a moji momci će to ponovo učiniti", istakao je kormilar Tomas Grumser, koji na kraju prvenstva odlazi iz Inzbruka.

Godinu dana posle gorkog ispadanja iz Bundeslige Vaker je imao neuspešnu kampanju. Trenutno je četvrtoplasiran i daleko od mesta koje nudi povratak u elitni rang Austrije, i to je upalilo alarm u Tirolu. Klub je nedavno dobio investitora i sponzora Matijasa Simsa iz Hamburga, potom novog predsednika Joahima Jamniga, a od naredne sezone trener će biti Danijel Birofka. Dosta novih stvari odjednom, sa ciljem da se utaba put ka sigurnoj i boljoj budućnosti Inzbruka. Takođe, Vaker je dobio i dva značajna pojačanja u ofanzivnom delu za narednu sezonu, pošto je uprava obezbedila potpis najboljeg strelca lige Brazilca Ronivalda, koji stiže bez obeštećenja iz Austrije Lustenau, a dres ekipe iz Inzbruka nosiće i doskorašnji plejmejker Cvikaua Fabio Viteriti.

Da se vratimo na Rid... Vikinzi su posle karantina ostvarili samo dve pobede i čak četiri poraza, dok su u prethodnoj rundi remizirali kod kuće sa Liferingom.

"Moramo da pobedimo u poslednje tri utakmice. To je jedini cilj. Rival nam ništa neće pokloniti. Pokazali smo dobru predstavu protiv Forvartsa kao i jak moral nedavno sa Liferingom i zato želimo da nastavimo protiv Inzbruka", rekao je za klupski sajt Tomas Rifeltshamer, dete kluba i igrač koji od 2008. zna samo za jednu uniformu.

AUSTRIJA 2 - 28. KOLO

Petak

18.30: (2,05) Austrija Beč II (3,45) FK Juniors OO (3,30)

18.30: (3,50) Kapfenberg (3,50) Austrija Lustenau (1,95)

20.25: (2,70) Forverc Štajr (3,25) Lafnic (2,50)

20.25: (1,80) Rid (3,60) Vaker Inzbruk (4,00)

Blau Vajs Linc - Amšteten **odloženo

Subota

15.00: (1,37) Austrija Klagenfurt (4,60) Floridsdorfer (7,50)

20.25: (3,30) Dornbirn (3,45) Horn (2,05)

Nedelja

10.30: (1,35) Lifering (4,80) GAK (7,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 2RidVaker Inzbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara