Arjen Roben (©AFP)
Arjen Roben (©AFP)

Roben bi uskoro ponovo mogao da odsvira kraj: Predaja nije opcija, ali...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 23:25

"Pitam se da li je realno da se vratim na teren?"

Iznenadio je Arjen Roben sve fudbalske zaljubljenike kada se minulog leta odlučio da ponovo obuje kopačke. Rešio je još jednom da obuče dres matičnog Groningena, odradio odlično pripreme, čak postigao i gol, ali sve se pretvorilo u košmar posle samo 30 minuta na drugom debiju u zeleno-beloj armiji. Doživeo je povredu i nije mogao dalje. Vratio se na teren i odigrao 14 minuta protiv Utrehta i od tada nije kročio na travnatu podlogu u zvaničnim mečevima. U intervjuu za klupski sajt priznao je da bi ovo mogao da bude kraj njegove fudbalske karijere.

U januaru je obavestio javnost da do kraja mesece naće igrati, sada je, početkom drugog meseca 2021. godine, obelodanio da je za njega i februar gotov. Muči ga povreda lista, a kako stoji na sajtu Groningena, u martu će i definitivno biti poznato da li se vraća na teren.

Izabrane vesti

"Moraćemo da napravimo procenu u narednim nedeljama. Moramo da dobijemo perspektivu. Razmotrićemo sve opcije, ali predaja nije u mom rečniku", izjavio je Holanđanin.

Istakao je da najpre želi da se vrati grupnim treninzima. Tek posle određenog vremena rada sa timom razmisliće i o povratku na stadion.

"Stvari nisu dobre u ovom trenutku. Imam problema sa listom i zbog toga se sve oteglo. Nisam imao ovakve probleme ranije".

Ipak, nada se da će ponovo obući dres matičnog kluba. Niko mu ne može zabraniti da sanja kako prodire po desnoj strani, a onda poput nezaustavljive sile ulazi u sredinu i levicom pronalazi put do mreže protivničkog gol. Dok ga pune tribine pozdravaljaju i dive se još jednoj majstoriji.

"Svi žude za procenom i dobrim vestima ovih dana. Dobijam puno podrške i toplih pozdrava od navijača i želim da im dam nešto zauzvrat. Razmišljam i o trenutku kada će se publika vratiti na stadione i maštam da ću tada stajati na terenu. To je još uvek daleko i ne znam da li ću uspeti, ali kao sportista ne mogu da odustanem".

Groningen je šest na tabeli Eredivizije i nada se mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Nema sumnje da bi Robenov povratak na teren značajno povećao njihove šanse za ostvarivanje zacrtanog cilja.


tagovi

Arjen RobenGroningen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara