Paulo Dibala i Kris Smoling (©AFP)
Paulo Dibala i Kris Smoling (©AFP)

Roma ispalila 26 ćoraka i jedan metak: Smoling oborio Kremoneze, brine povreda Zaniola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 20:27

Zvezdina velika želja ozbiljno uplašila Vučicu

Sa velikim ambicijama je Roma ušla u novu sezonu. Dovela nekoliko kvalitetnih pojačanja, najavila povratak u Ligu šampiona. Posle dva kola ima učinak po ukusu Žozea Murinja - šest bodova uz gol razliku 2:0. Posle minimalca u sudaru sa Salernitanom, na premijeri pred svojim navijačima savladala je i povratnika Kremoneze identičnim rezultatom - 1:0.

Odlična igra Vučice, slaba realizacija, ali upisan je novi trijumf - i to je najvažnije. Čuvar mreže gostiju Jonuc Radu je samo u prvom poluvremenu imao sedam intervencija, u drugom još četiri. Srećom po domaćina Kris Smoling je uspeo da ga savlada.

Izabrane vesti

Nije ni gost bio bezopasan. Posebno je agilan pred golom Rimljana bio Siril Desers. Nigerijac je krajem minule sezone igrao finale Lige konferencije protiv tima sa Olimpika (kao član Fajenorda), pa je znao sa kim ima posla. Kao u Tirani, ni večeras nije uspeo da savlada Ruija Patrisija, ali je prišao veoma blizu. Početkom drugog poluvremena je efektnim udarcem pogodio prečku.

Na kraju Murinjo može da bude zadovoljan. Njegova ekipa je igrala veoma direktno, uputila čak 27 udaraca ka golu rivala (12 u okvir). Senku na trijumf je ipak bacila povreda Nikola Zaniola. Italijan je krajem prvog poluvremena nezgodno pao na rame, pa je na nosilima napustio teren (zamenio ga Stefan El Šaravi).

Već u trećem minutu je domaćin došao u poziciju da povede. Lorenco Pelegrini je izašao sam pred Radua, ali se Rumun sjajno bacio i intervenisao. Novu veliku šansu za Rimljane propustio je da u gol pretvori Leonardo Spinacola. Italijanski reprezentativac je uhvatio volej u kaznenom prostoru rivala, ali poslao loptu iznad prečke. Bio bi to veoma efektan pogodak da je levi spoljni igrač Rome bio precizniji.

Prvu pravu priliku Kremoneze je imao u 36. minutu. U centru pažnje bio je novajlija iz Genka Desers. Nigerijac je tukao iz dobre pozicije, ali tik pored leve stative. Samo šest minuta kasnije peh za Romu, Zaniolo je u velikim bolovima napustio teren, da bi neočekivano rano na travu istrčao El Šaravi.

U samom finišu prvog dela je Vučica imala dve solidne situacije pred golom rivala. Dibalu je sjajnom paradom zaustavio Radu, a nekoliko sekundi kasnije je ukrotio i pokušaj rezerviste El Šaravija posle prodora. Usledio je 15-minutni odmor.

Po povratku sa pauze, Desers trese prečku. Uhvatio je sjajan volej, ali mu je nedostajalo sreće. Usledila je velika inicijativa domaćina, prilike za El Šaravija i Dibalu, ali je Radu ostao nesavladan.

Ipak, u 65. minutu je bio nemoćan. Sjajan centaršut Pelegrinija iz kornera na drugu stativu, odbrana Kremonezea je zaboravila Smolinga koji se poklonio i glavom upisao prvi gol u sezoni, sedmi u Seriji A.

Do kraja još par prilika na obe strane, a najbliži su bili gosti. Šarl Pikel je prihvatio odbitak na ivici kaznenog prostora Rome, opalio i pogodio stativu!

ITALIJA 1 – 2. KOLO

Subota

Torino - Lacio 0:0

Udineze - Salernitana 0:0

Inter - Specija 3:0 (1:0)

/Lautaro 35, Čalhanoglu 52, Korea 82/

Sasuolo - Leče 1:0 (1:0)

/Berardi 40/

Nedelja

Empoli - Fjorentina 0:0

Napoli - Monca 4:0 (2:0)

/Kvarachelija 35, 62, Osimen 45+2, Kim 90+4/

Atalanta - Milan 1:1 (0:1)

/Malinovski 89 - Benaser 68/

Bolonja - Verona 1:1 (1:1)

/Arnautović 21 - Anri 43/

Ponedeljak

Roma - Kremoneze 1:0 (0:0)

/Smoling 65/

20.45: (6,00) Sampdorija (3,80) Juventus (1,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RomaKremonezeSerija AŽoze MurinjoKris SmolingNikolo ZanioloSiril Desers

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara