Roze namestio Lajpcig, a Kovač Volfzburg, biće velika prolećna borba za Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 17:59

Probudio se i Leverkuzen sa Ćabijem Alonsom...

RB Lajpcig je u pravom smislu reči vaskrsao sa Markom Rozeom na klupi. Trebalo je malo vremena da se kockice poslože, ali kada se to dogodilo Bikovi su počeli da liče na tim iz vremena Julijana Nagelsmana. Na teškom gostovanju u Bremenu Saksonci su slavili sa 2:1. Volfzburg je nastavio trend dobrih igara iznenadivši u Zinshajmu (2:1), Keln je nakon novog poraza sada već u vrlo neprijatnoj poziciji, dok se Bohum potpuno razbudio i sigurno mu ne odgovara što je za 2022. gotovo s Bundesligom.

Lajpcig je do četvrtog trijumfa u nizu i drugog mesta na tabeli - makar do sutra - vodio portugalski napadač Andre Silva. On je postigao prvi i namestio pobedonosni pogodak Ksaveru Šlageru u 71. minutu. U međuvremenu zbio se veliki trenutak za veterana Kristijana Grosa iz Verdera. Momak koji je do pre tri godine tavorio u drugoj i trećoj ligi postigao je prvi gol u karijeri u nemačkoj eliti. I to kakav.

Izabrane vesti

Sjajan šut iskosa sa leve strane završio je u suprotnom uglu. Bio je to strela za 1:1 i veliku radost na Vezeru, međutim nedugo zatim gosti su po drugi put matirali Pavlenku i odneli ceo plen.

Jarčevi iz Kelna već su jednom u evropskoj sezoni ispali iz lige. Bilo je to kada su se takmičili u grupi Lige Evrope sa Crvenom zvezdom. Ispostavilo se da nisu imali kapacitet za dva fronta. Posle novog neuspeha u Berlinu (0:2) crne se misli motaju po glavama navijača slavnog kluba. U to nema sumnje. Herta je slavila sa laganih 2:0, tako da je četa Štefena Baumgarta trenutno na samo tri boda od zone ispadanja.

Izuzetno je za prvi gol Vilfreda Kange centrirao Marvin Platenhart, dok je konačan rezultat postavio Markio Rihter.

Hofenhajm je u velikom padu, u Bundesligi nije pobedio mesec dana, a danas je postigao vodeći gol u pravi čas. Igrao se 42. minutu. Na ubacivanje Anhelinja lepo se do pozicije ua skok probio Kristof Baumgartner i pogodio.

Da su domaći izdržali do velikog odmara sada bismo drugu priču pričali. Ovako, dogodio se preokret. Ozan Kabak je imao nesreću da u poslednjeoj sekundi prvog dela zatrese sopstvenu mrežu...

Potom je u prvim minutima nastavka Ridle Baku pogodio za 1:2. Niko Kovač je učinio ono što je do pre tri nedelje izgledalo nemoguće - podigao je Volfzburg u gornji deo tabele i sada su Vukovi u situaciji da se bore za Evropu.

A slučnu nameru ima i Ćabi Alonso. I na dobrom je putu. Njegov Leverkuzen je dobio treći put u nizu, stradao je Štutgart (2:0) kome na proleće, sva je prilika, ponovo predstoji grčevita borba za opstanak.

Do nova tri boda ovog popodneva došao je i Bohum. I to protiv jednog od davljenika - Augzburga (1:0), prišavši mu na samo dva boda zaostatka...

BUNDESLIGA - 15. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 4:2 (3:1)

/Hofman 4, Bensebaini 26, Tiram 30, Kone 46 - Brant 18, Šloterbek 40/

Subota

Augzburg - Bohum 0:1 (0:0)

/Abtvi Ađeji 58/

Leverkuzen - Štutgart 2:0 (1:0)

/Dijabi 30, Ta 82/

Herta - Keln 2:0 (1:0)

/Kanga 9, Rihter 54/

Hofenhajm - Volfzburg 1:2 (1:0)

/Baumgartner 42 - Kabak 45+5, Baku 56/

Verder - RB Lajpcig 1:2 (0:1)

/Gros 57 - Andre Silva 14, Šlager 71/

18.30: (14,0) Šalke (8,00) Bajern Minhen (1,20)

Nedelja

15.30: (2,95) Majnc (3,40) Ajntraht Frankfurt (2,55)

17.30: (2,10) Frajburg (3,40) Union Berlin (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara