Sad cela Italija navija za Salernitanu! Verdi u 90+3 skinuo prokletstvo poslednjeg mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 20:53

Veliko slavlje ekipe Davidea Nikole (1:0) koja je predala fenjer Đenovi

Salernitana se šest kola pre kraja Serije A izborila za to da cela Italija u finišu sezone navija za nju! Fenomenalna ekipa Davidea Nikole konačno je napustila poslednje mesto na tabeli i predala fenjer Đenovi, oživeši nadu za opstanak u Seriji A. Salernitana je prvi put ove sezone vezala dve pobede, ovoga puta u Udinama zahvaljujući pogotku Simonea Verdija u trećem minutu nadoknade - 1:0 (0:0).

Gosti iz Salerna su iskoristili kontranapad i neverovatan propust odbrane Udinezea. Domaći su u nadoknadi po svaku cenu želeli da dođu do četvrte uzastopne pobede u Seriji A, ali su potpuno smetnuli s uma sposobnost protivnika da se ekspresno transformiše na protivničku polovinu. Tako je pukla nezadrživa kontra gostiju, koju u pobedonosni pogodak, posle pravovremenog dodavanja Edersona Lorenca, pretvorio veliki majstor Simone Verdi!

Izabrane vesti

Utakmicu nije obeležio veliki broj izazitih prilika, ali su zato ritam u drugom poluvremenu i želja obe ekipe da dođu do pobede bila ogromna. Mikel Filipe je u 82. minutu pogodio Stativu posle snažnog udarca, dok je tri minuta kasnije Đerar Deulofeu odlično izveo slobodan udarac, koji je Luiđi Sepe ogromnim naporima poslao u korner. Upravo je Deulofeu bio taj koji je predvodio nalete domaćina u završnici meča, ali su Zebre onda previše spustele gard, što su gosti umeli da kazne u ključnom trenutku.

Salernitana naredna dva kola igra kod kuće, što će biti verovatno ključni mečevi po pitanju šansi za opstanak. U pitanju su okršaji sa Fjorentinom i Venecijom. Kasnije slede okršaji sa Atalantom, Kaljarijem, Empolijem i ponovo Udinezeom, ali ovoga puta u Salernu.




tagovi

Simone VerdiSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara