Umar Sadik (AFP)
Umar Sadik (AFP)

Sadikov veliki promašaj u nadoknadi, Tunisov Mali Mocart izbacio Nigeriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 21:54

Prvi četvrtfinalni par na prvenstvu Afrike čine Burkina Faso i Tunis

Ušao je Tunis u okršaj sa Nigerijom kao autsajder, a okončao ga kao pobednik. Za činjenicu da je izbegao produžetke u velikoj meri može da zahvali Umaru Sadiku koji je u prvom minutu sudijske nadoknade propustio ozbiljnu priliku da izjednači rezultat - 1:0. Samim tim, Tunišani nastavljaju pohod na trofej koji su poslednji put osvojili 2004. godine.

Prvo poluvreme je proteklo bez golova, a nećemo pogrešiti ako kažemo da je Nigerija na neki način sama sebe izbacila sa turnira. Činjenica, jedan udarac u okvir gola je premalo za ekipu koja je pred start šampionata svrstana među pet glavnih favorita za trofej, ali već na startu poluvremena zakazao je golman Maduka Okoje, da bi sredinom drugog dela Aleks Ivobi zaradio direktan crveni karton.

Izabrane vesti

Golman Sparte iz Roterdama je vrlo loše reagovao na dalekometni pokušaj Jusefa Msaknija. Popuklarni Mali Mocart se izborio sa dvojicom protivničkih igrača pre nego što je zatresao mrežu sa oko 25 metara. Vrlo nezgodan udarac jer je lopta odskočila tik ispred golmana, ali je činjenica da je Okoje morao da odbrani. Drugi put, Superorlovi su sebi u kolena pucali u 64. minutu kada je Ivobi u nameri da stigne do lopte otvorenim đonom startovao na rivala. Sudija iz Senegala Ndijaj je procenio da je zaslužio da završi meč.

Bez obzira na brojčanu inferiornost Nigerija je napadala do kraja utakmice. Nekadašnji napadač Partizana ulaskom sa klupe u 75. minutu pokrenuo Nigeriju, imao nekoliko sjajnih driblinga i uspeo da iznudi prekršaj na ivici šesnaesterca ali je Mouzes Simon poslao loptu preko gola. Nastavili su nominalni domaćini da napadaju, Sadik je u prvom minutu nadoknade sjajno umakao odbrani Orlova iz Kartagine, ali je posle bega morala da usledi bolja realizacija. Golman Ben Said je istrčao da mu skrati ugao, a napadač Almerije posla loptu nešto više od pola metra od stative.

Nakon Sadikovog promašaja Nigeriji su na raspolaganju ostala još četiri minuta u nadoknadi - nedovoljno za još jednu priliku slične ozbiljnosti. Tunis slavi prolaz među najboljih osam, a za polufinale će se boriti protiv Burkine Faso koja je nešto ranije u izuzetno interesantnoj utakmici i penal seriji eliminisala Gabon.



tagovi

Umar Sadikfudbal NigerijaNigerijareprezentacija Nigerije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara