Uzda se u pomoć Alaha: Mohamed Salah
Uzda se u pomoć Alaha: Mohamed Salah

Salahova familija kolje tri teleta pred finale Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.05.18. | 18:00

Za sreću njihovog ljubimca protiv Real Madrida sutra uveče u Kijevu

Juče smo pisali kako egipatski napadač iz redova Liverpula Mohamed Salah uoči finala Lige šampiona protiv Reala proslavlja Ramazan, veliki islamski praznik zbog kojeg ništa neće jesti i piti tokom celog sutrašnjeg dana.

Mediji u njegovoj domovini objavili su danas da je najbolji fudbaler Crvenih odbacio savet iz kluba da bi trebalo da prekine praznovanje uoči teškog i iscrpljujućeg meča koji ga očekuje sutra uveče u Kijevu.

Izabrane vesti

Ramazan je počeo 17. maja i trajaće 28 ili 29 dana, a značajan je muslimane, koji ne smeju da jedu, piju, puše i imaju seksusalni odnos, dok sunce ne zađe. Prema navodima egipatskih listova, praznovanje mu neće škoditi tokom utakmice.

Ono što je najzanimljivije, to je podatak da će uoči utakmice finala Lige šampiona Salahova porodica zaklati tri teleta kako bi ga blagoslovili uoči utakmice.

Salah, najbolji engleski fudbaler u ovoj sezoni, smatra se idolom u rodnom Egiptu, posebno otkako im je pomogao da se posle 28 godina plasiraju na Mundijal u Rusiji golom u nadoknadi u kvalifikacijama. Ipak, važnije od Svetskog prvenstva je sutrašnje finale Lige šampiona u kojem trijumfalno bi mogao da uđe u istoriju svetskog fudbala i istakne kandidaturu za Zlatnu loptu.  

Foto: Action Images


tagovi

Mohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara