Radost Trabzona (©AFP)
Radost Trabzona (©AFP)

Šampionska zvonjava na Crnom moru: Višća s dva komada rešio derbi i poveo Trabzon ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.02.22. | 19:02

Potez večeri na Guneš stadionu je Nvakemeov ringišpil i asistencija za krilnog napadača - 2:1

Na obali Crnog mora čuje se šampionska zvonjava. Edin Višća vodi Trabzon ka naslovu prvaka, srušena je najveća prepreka na tom putu – Konja. Kakav je samo potez napravio Trabzon angažovanjem Višće u zimskom prelaznom roku izašlo je na videlo. Potrebne su bile Edinu Višći dve utakmice da probije led, a onda – vatromet. Sa dva gola u derbiju trasirao je Trabzonu put do titule – 2:1 (1:0).

Ubo je Trabzon džek-pot, napravio je posao veka u Turskoj uplaćivanjem 4.300.000 evra na Bašakšehirov račun za Višćinu slobodu. Bio je to pun pogodak... Svaki uložen evro na krilnog napadača vredeo je. Kako je krenuo Edin Višća, otplatiće se Trabzonu do kraja sezone. Mlađi navijači kluba sa Crnog mora naslušali su se priča o mitskoj triploj kruni iz 1984. godine, sada će oni imati „svoju“ priču.

Izabrane vesti

Trabzon gazi i deluje nezaustavljivo, a glavni protagonista trijumfa u derbiju koji bi mogao da znači titulu je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sa dva gola skrojio je poraz Konje na Šenol Guneš stadionu i odbacio najvećeg konkurenta za tron na „minus 12“. Edin Višća je legao Trabzonu i Trabzon je legao Edinu Višći. Kao nokat i meso su srasli u kratkom intervalu. Leteo je Trabzon na Kornelijusov i Bakasetasov pogon, a onda je došao ofanzivac Bašakšehira i sve se promenilo.

Preuzeo je Višća ključeve Trabzonove igre. Sada je u njegovim rukama dirigentska palica, postao je golgeterska mašina. Dve utakmice je postio u novog klubu, pa na iduće tri svazao četiri gola. Posebno inspirisan bio je protiv Konje. Otresao je Kornelijus čuvara kod prvog gola, dugim korakom je „pojeo“ prostor ispred sebe i poprečnom loptom pronašao je Višću, koji je jednim potezom izbacio defanzivca Konje i hladnokrvno šansu pretočio u gol. Kod drugog je imao još lakši zadatak...

Entoni Nvakeme je odvezao slalom kroz kazneni prostor, zalepila mu se lopta za stopalo i nanizao je trojicu igrača. Besplatnu vožnju na ringišpilu dobio je Jardimči, a porcija je sledovala i Mpokuu i Damirbagu. Završio je Nvakeme šou, asistirao je Višći na kome je bilo samo da ćušne loptu u gol. Konja je uspela da unese dozu neizvesnosti preko Sokola Cikalešija, ali ne i da izbegne poraz.

TURSKA 1 – 25. KOLO

Petak

Altaj - Rize 0:0

Subota

Bašakšehir – Gazijantep 2:0 (1:0)

/Pici 34, Gurler 87/

Giresun – Fenerbahče 1:2 (1:1)

/Čikinjo 2 – Valensija 30, Pelkas 53/

Galatasaraj – Kajzeri 1:1 (0:0)

/Mohamed 85 - Kardozo 70/

Nedelja

Sivas - Malatija 2:1 (0:1)

/Kajode 52, Fajr 70 - Ozer 31/

Antalija - Karagumruk 3:0 (2:0)

/Fernando 17, Kudrijašov 30, Mehmedi 85/

Kasimpaša - Alanja 2:2 (0:1)

/Fal 56, Muleka 68 - Eduardo 42, Bekiroglu 74/

Trabzon - Konja 2:1 (0:1)

/Višća 13, 67 - Cikaleši 83/

Ponedeljak

18.00: (2,65) Adana Demir (3,25) Bešiktaš (2,70)

18.00: (2,45) Hataj (3,30) Geztepe (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TrabzonKonjaSuper ligTurska Super ligTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara