Stiven Bredli (©Reuters)
Stiven Bredli (©Reuters)

Šamrokovom treneru put do titule traje predugo: Još kad ubacite Evropu i kup u miks, stvari postaju haotične

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 13:01

Izabranici Stivena Bredlija dočekuju Deri Siti (ponedeljak, 21) u derbiju 25. kola Premijer lige Republike Irske

Šamrok Rovers je prvi na tabeli šampionata Republike Irske, na dobrom je putu da osvoji četvrtu uzastopnu, a ukupno 21. titulu. Ipak, trenera zeleno-belih Stivena Bredlija taj rezultat ne zadovoljava. On je upozorio svoje izabranike pred derbi meč sa Deri Sitijem (ponedeljak, 21) da nikako ne smeju da se opuste, čak i ako savladaju svog najbližeg pratioca.

Roversi su u poslednja četiri kola osvojili 10 od mogućih 12 poena. Posle tri uzastopne pobede odigrali su 2:2 sa Bohemijansom. U tom istom periodu Deri Siti nije baš blistao, seriju od četiri meča bez pobede konačno je prekinuo u prošlom kolu, trijumfom 2:0.

Izabrane vesti

Epilog toga je da sada Šamrok ima četiripoena više od Derija, a Bredliju smeta konstatacija da bi eventualnom pobedom večeras njegov tim završio teži deo posla.

Kada ste u sred prvenstva, svesni ste koliko lako prednost može da se izgubi. Prošle godine smo dugo vodili, pričao se kako nam trebaju još dve pobede do titule, pa još jedna… To se razvuklo, imao sam osećaj da nikada nećemo preći ciljnu liniju. Još kada ubacite i Evropu i Kup Irske u taj miks, stvari postaju haotične. Zbog toga nećemo iznositi nikakve zaključke, kako god da se ova utakmica završi“, poručio je Bredli.

21.00: (2,05) Šamrok (3,20) Deri Siti (3,60)

Derbi Šamroka i Deri Sitija, baš kao i duel Dandoka i Sent Patriksa biće okršaji 25. kola. Oni će se odigrati malo pre vremena, preostala tri meča su na programu tek 28. jula. Razlog ovog pomeranja je taj što će ove četiri ekipe da igraju evropske kvalifikacije, pa je FS Republike Irske želeo da im malo rasčisti kalendar, kako bi se više pripremali za te susrete.

Inače, u prvenstvu je odigrano tek 22 kola, i to ne kompletna. Dakle, do kraja šampionata i Šamrok i Deri će odigrati još po 14 mečeva.

Šamrok će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 11. i 18. jula da igra protiv najboljeg tima iz pretkvalifikacija (Budućnost Podrogica, islandski Brajdeblik, Atletik Eskaldes iz Andore ili Tre Pene). Ako zeleno-beli preskoče tu prepreku igraće u 2. kolu protiv Kopenhagena.

U 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije će 13. i 20. jula Deri Siti da odmeri snagu sa HB Torshavnom. U istoj fazi Dandok će igrati protiv Brunos Megpajsa iz Gibraltara, dok će Sent Patriks da se sastane sa luksemburškim Didelanžom.

Ovo će da bude već četvrti duel Šamroka i Derija ove sezone. U februaru je Deri trijumfovao u Superkupu Republike Irske 2:0, a početkom marta i u prvom prvenstvenom okršaju sa 2:1. Zeleno-beli su se osvetili 1. maja, kao gosti su trijumfovali 2:0.

REPUBLIKA IRSKA 1- 25. KOLO

Ponedeljak

20.45: (2,55) Dandok (3,25) Sent Patriks (2,60)

21.00: (2,05) Šamrok (3,20) Deri Siti (3,60)

Petak, 28. jul

20.45: Bohemijans – UC Dablin

20.45: Kork Siti – Šelburn

20.45: Drogeda – Slajgo Rovers

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Šamrokderi sitiIrska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara