Ilustracija (©fkzeljeznicar.ba)
Ilustracija (©fkzeljeznicar.ba)

Sarajevo se sveti Želji i šalje ga u zonu ispadanja

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 12:39

Veliki derbi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sa velikim ulogom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas će biti spuštena zavesa na 26. kolo, a u centru pažnje je još jedan gradski derbi. Posle jučerašnjeg mostarskog, danas će u epicentru biti Sarajevo, jer će snage odmeriti večiti rivali.

Izabrane vesti

ŽELJEZNIČAR - SARAJEVO (20:00)

Došlo vreme da se sarajevski derbi igra za opstanak. Doduše, sa aspekta jednog kluba jer Željezničar strepi za očuvanje premijerligaškog statusa. Plavi su trenutno pretposlednji na tabeli i moraće do poslednjeg kola brinuti brige opstanka, pa današnji derbi dočekuju sa tim motivom, pa tek onda za prevlast u gradu. Da nije bilo gostujuće pobede u prošlom kolu nad Slogom, Željo bi možda bio i jednom nogom u nižem rangu, ali sa ta tri boda vratili su veru u opstanak.

I dalje je situacija alarmantna i bodovi su prijeko potrebni kako bi se i naredne sezone lopta kotrljala na Grbavici. Pre nekih mesec dana Željo je savladao gradskog rivala 3:0, ali bi se to moglo zaboraviti još danas, ukoliko se ne ostvari pozitivan rezultat. Sve osim tri boda značilo bi dodatno tonjenje u živo blato, jer su skoro svi konkurenti za opstanak uknjižili bodove.

20.00: (2,55) Željezničar (3,05) Sarajevo (2,75)

Svesni toga su i u taboru tima sa Grbavice.

"Nećemo se prilagođavati protivniku, igraćemo sistem koji nama odgovara. Što se tiče povređenih igrača, nama je uvek falio neko, tako da znam kako je kad ispadne neko iz prvih 11. Sigurno da njima neće biti lako zbog Đuričkovića, a mi ćemo tražiti svoju šansu. Malo je vremena prošlo od prošlog derbija, ali čini se kao godina. Bilo je dosta stvari od tad. Sarajevo je i napustilo jednu utakmicu, promenilo sistem. Imali smo i mi svojih dešavanja, pogotovo pre i posle utakmice sa Veležom. Mi imamo kvalitet, to sam uvek govorio, samo nijanse odlučuju, u svim pogledima. Tranzicija će biti odlučujuća na derbiju, ko sa više želje ispuni te zadatke taj će imati plus za vreme utakmice. Na nama je da atmosferu vratimo navijačima, kao i na svakoj utakmici kući. Uvek smo dali 100% od sebe. Očekujem od igrača da taj impuls prenesu na navijače i da se protivnički uopšte ne čuju", kazao je Bruno Akrapović.

Sarajevo je u borbi za Evropu i ukoliko u tome ne uspeju sezona će biti razočaravajuća. Trenutno za Veležom kasne tri boda, pa bi sa eventualnim današnjim trijumfom došli na deobu pozicije broj tri. Posle serije loših rezultata, uspeo je Simon Rožman da preokrene stvari i Sarajevo je vezalo tri pobede. Postigli su čak 12 golova što im daje veliko samopouzdanje pred derbi, pogotovo nakon bolnog poraza na Grbavici.

Želi bordo tim da osvetu servira hladnu i da rivalu zakomplikuje život u borbi za opstanak. Znaju u Sarajevu da bi trijumf nad Željom, rivala verovatno poslao jednom nogom u niži rang, što bi osvetu učinilo još slađom. Dobra forma daje Sarajevu ulogu blagog favorita, ali u ovakvim utakmicama jednostavno favoriti ne postoje.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Presudiće veća želja za pobedom, svestan je i trener Sarajeva.

"Svi koji jesmo i koji će biti dio ovog derbija možemo biti ponosni šta on donosi i u suštini sam ponosan da ova utakmica je pravi gradski derbi i veliki spektakl. Želio bih da svi koji vole sport i fudbal, svi navijači oba tima dođu na stadion i vide dobru igru da bude zaokružena priča. Da bude što manje problema, većih incidenata, da bude lijepa priča za sve nas. Sigurno da imamo veliki motiv, ne samo za ovaj meč, nego i sve utakmice do kraja. Svjesni smo da igramo dobro, ali derbi je uvijek nešto posebno. Neće odlučivati neka taktička odluka, već mislim da će to biti neka opšta slika jedne i druge ekipe. maksimalno smo motivisani, tačno znamo šta želimo da uradimo", jasan je Simon Rožman.

Od poslednjih šest utakmica čak četiri su završene nerešeno, dok su i jedni i drugi upisali po jedan trijumf na domaćem terenu.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 26. KOLO

Petak

Tuzla Siti - Široki Brijeg 3:1 (1:1)

/Mehanović 28, Nukić 71pen, Karjašević 90+4 – Kuprešak 45/

Borac Banjaluka – Sloga Doboj 1:0 (1:0)

/Grahovac 9/

Subota

Zvijezda - GOŠK 1:2 (1:2)

/Saliman 8 - Hasukić 20, Marasović 45/

Zrinjski - Velež 1:0 (1:0)

/Ćuže 9/

Nedelja

13.00: (2,05) Igman (3,30) Posušje (3,45)

20.00: (2,55) Željezničar (3,05) Sarajevo (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1SarajevoŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara