Slavlje fudbalera Sasuola (Reuters)
Slavlje fudbalera Sasuola (Reuters)

Sasuolov ubitačni trio ima večeru od Milana i Napolija: Inter ponovo potučen na Meaci (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.02.22. | 20:01

Kriza Nerazura je evidentna, a trka za titulu Serije A nikad neizvesnija - Nerazuri pobedili samo jednom na poslednjih pet prvenstvenih duela

Inter je pre par dana pokazao zube Liverpulu u Lige šampiona, ali je Liverpul osvojio Đuzepe Meacu. Mislili su Intersiti da su bar donekle preboleli poraz iz prve utakmice osimne finala kada je Milan juče neočekivano kiskuo protiv fenjeraša Salernitane... I verovatno su pomislili da će lako sa Sasuolom u 26. kolu Serije A. Ipak su od starta sezone ispustili samo dva boda u mečevima koji nisu imali epitet derbija. Ali Neroverdi su posebna priča - kada njihov trio Berardi - Raspadori - Skamaka ima dan, sposobni su da potuku bilo koji tim na Apeninima, a popularni trozubac Be-Ra-Ska je već od prvog minuta ozbiljno shvatio okršaj sa glavnim pretendentom na Skudeto - 0:2.

Umesto da ponovo prisvoji lidersku poziciju na tabeli sa utakmicom manje od gradskog rivala, branilac trofeja ostao je na drugoj poziciji sa dva boda deficita u odnosu na Rosonere. Već sutra isti toliki višak mogao bi da ima i Napoli ukuliko sruši Kaljari na Sardiniji. U svakom slučaju, za predstavu koju su protiv ekipe Simonea Inzagija prikazali najopasniji fudbaleri Sasuola, Milan i Napoli trebalo bi da ih izvedu bar na večeru. Ali ne samo njih, već i sjajnog Konsiljija koji je začarao mrežu gostiju i završio meč sa deset odbrana... Ma ceo Sasuolov tim, prvi posle Milanovog koji je ove sezone u prvenstvu pobedio Inter u Prestonici mode.

Izabrane vesti

Već na polusezoni Serije A, najveći deo javnosti je bio stava da će Inter, u nedostatku adekvatne konkurencije odbraniti titulu šampiona Italije. Možda će se to i desiti, ali kako trenutno stvari stoje, trka za Skudeto biće duga i neizvesna i dobiće pobednika tek u maju mesecu. Kriza Intera postala je evidentna, jer kada se podvuče crta ispod poslednjih pet ligaških duela, vidimo remije sa Atalantom i Napolijem, poraze od Milan i Sasuola i jednu jedinu pobedu, protiv Venecije.

Uspavano su Nerazuri ušli u meč, a Sasuolo već posle osam minuta kaznio sporo paljenje. Berardi za Raspadorija, Raspadori kroz noge Samira Handanovića koji je mogao i morao bolje da reaguje. Osmi gol za napadača ekipe sa Mapei stadiona, ali posle njega je ipak Berardi bio u centru pažnje. Reprezentativac Italije je postao prvi igrač koji je ove sezone došao do dabl-dabl učinka u Ligama petice - upisao je tačno po deset golova i asistencija.

Nije se Inter dovoljno oporavio od početnog šoka, stigao je jednom da zapretio preko Hakana Čalhanoglua, a malo nakon sredine poluvremena sačekao ga je novi infarkt. Centrašut Traorea i rutinski trzaj glavom jednog od najviših igrača na terenu Đanluke Skamake, od kojeg je odbrana Intera pobegla kao da mu duguje novac.

Možda bi drugačije bilo da je Inzagi mogao da računa na Alesandra Bastonija, te da je na sredini terena dejstvovao Marcelo Brozović.

Ne može se previše zameriti domaćinu na partiji koju je odigrao u drugom delu, ali bilo je kasno. Fudableri Sasuola su već pokupili dovoljno samopouzdanja i vere u pobedu, a golman Konsilji maltretirao ponajviše Edina Džeka kojem je spustio roletnu u 59. i 64. minutu.

Nije uspeo iskusni napdač da udahne nadu Interu, a još više je podbacio, ove sezone dosta kritikovani Lautaro Martinez. O tome da je daleko od prošlosezonske forme kada je žario i palio u tandemu sa Romeluom Lukakuom, govori i promašaj iz 72. minuta. Konsilji je već bio na zemlji, gol maltene prazan, ali je Argentinac šutirao pored gola.

Interova inicijativa u završnici i jurnjava za golom, otvorila je dosta prostora pulenima Alesija Dionizija koji su su imali nekoliko polu prilika da učine trijumf još ubedljivijim. Manjkalo im je koncentracije, koju su srećom imali u prvoj četvrtini duela.

Delovalo je da će Inter uspeti da izbegne scenario u kojem tek drugi put ove sezone ne postiže gol u Seriji A kada je Stefan De Fraj poslao loptu glavom u mrežu, ali je glavni sudija Furno, nakon dugog gledanja snimka, procenio da je u trećem minutu nadoknade lopta ipak pogodila u ruku Artura Vidala.

Prvi put ove sezone Inter nije slavio na tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima, a priliku za popravni imaće za pet dana na gostovanju Đenovi, u utakmici koja će biti uvertira za novi Derbi dela Madonina... Ovoga puta u polufinalu Kupa Italije.


SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Juventus - Torino 1:1 (1:0)

/De Liht 13 - Beloti 62/

Subota

Sampdorija - Empoli 2:0 (2:0)

/Kvaljarela 14, 29/

Roma - Verona 2:2 (0:2)

/Volpato 65, Bove 84 - Barak 5, Tameze 20/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Bonacoli 29, Đurić 72 - Mesijas 5, Rebić 77/

Nedelja

Fjorentina – Atalanta 1:0 (0:0)

/Pjontek 56/

Venecija - Đenova 1:1 (1:1)

/Anri 13 - Ekuban 29/

Inter - Sasuolo 0.2 (0:2)

/Raspadori 8, Skamaka 26/

Udineze - Lacio 1:1 (1:1)

/Deulofeu 5 - Anderson 45/

Ponedeljak

19.00: (6,50) Kaljari (4,20) Napoli (1,52)

21.00: (1,87) Bolonja (3,50) Specija (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Domeniko BerardiIntersasuolo

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara