Hari Kejn još pamti poraz od Islanda pre četiri godine na EP u Francuskoj (©Reuters)
Hari Kejn još pamti poraz od Islanda pre četiri godine na EP u Francuskoj (©Reuters)

Sautgejt proba nove snage u Rejkjaviku, nema Megvajera, Rašforda, Hendersona…

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.09.20. | 11:35

Gordi Albion favorit protiv Islanda iako ne igra u najjačem sastavu. Ni Ribari nisu kompletni na startu Lige nacija

Islanđani su napravili bum u svetskom fudbalu, ali faktor iznenađenja nije dugo trajao, pa su tokom 2018. imali seriju veoma loših rezultata – tako su u prethodnom izdanju Lige nacija doživeli sva četiri poraza u grupi sa Švajcarskom i Belgijom.

Tokom prošle godine malo su se oporavili i beležili solidne partije, a čak su i ovu baksuznu 2020. godinu počeli pobedama na prijateljskim duelima sa Kanadom i El Salvadorom. Međutim, to sve nije dovoljno da bismo doveli u sumnju pobedu reprezentacije Engleske, koja svim srcem želi revanš za (po mnogima sraman) poraz u osmini finala prethodnog Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016.

Izabrane vesti

Na startu novog ciklusa, Englezi danas (18.00) gostuju u Rejkjaviku na stadionu Laugardalsvolur, a meč prvog kola najjače divizije Lige nacija sudiće najbolji srpski sudija Srđan Jovanović.

Izabranici Gereta Sautgejta, četvrti na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godini, bili bi favoriti i protiv neke kvalitetnije ekipe. Selektor Gordog Albiona pozvao je trojica debitanata - Kelvina Filipsa, vezistu povratnika u Premijer ligu Lidsa, zatim mladog Fila Fodena iz Mančester Sitija i tinejdžera iz Mančester Junajteda Mejsona Grinvuda.

Kapiten Vulverhemptona Konor Koudi i Arsenalov ofanzivni bek Ejnsli Mejtland Najls dobili su naknadne pozive od selektora Gereta Sautgejta za predstojeće mečeve Lige nacija protiv Islanda i Danske. U timu nema kapiten Mančester Junajteda Harija Megvajera posle incidenta štopera na letovanju u Grčkoj.

Poziv je dobio i napadač Sautemptona Deni Ings, koji je u minulom prvenstvu bio drugi najbolji strelac Premijer lige i koji je dres nacionalnog tima nosio samo jednom – pre pet godina protiv Litvanije.

"Kada su u pitanju mladi fudbaleri, uvek se pitate kada je pravo vreme da im pružite šansu. Osećam da je sada dobar trenutak, godinu dana smo udaljeni od Evropskog prvenstva i ovo je sjajna prilika da vidimo mogu li da počnem da ih uključujem u prvi tim”, rekao je Sautgejt.

Za meč u Rejkjaviku na startu Lige nacija, Sautgejt neće moći da računa na povređene Džordana Hendersona, Markusa Rašforda, Aleksa Okslenda Čembrlena, Harija Vinksa i Bena Čilvela. Ni Islanđani neće biti kompletni. Nedostaju Gilfi Sigurdson, Johan Berg Gudmundson, Aron Gunarson, Alfred Finbogason i Ragnar Sigurdson. Lider Ribara trebalo bi da bude Kolbejn Sigtorson.

Islanđani ne znaju za poraz već pet utakmica, dok su Englezi dobili prethodna tri meča uz gol-razlike 17:0. Poraz je doživljen u oktobru prošle godine od Češke u Pragu sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Gordi Albion je završio kvalifikacije za EP sa samo jednim porazom, upravo od Čeha. Sa sedam pobed Engelzi su dominantno osvojili prvo mesto u grupi.

LIGA NACIJA A - 1. KOLO

GRUPA 4

Četvrtak

Nemačka - Španija 1:1 (0:0)

/Verner 51 - Gaja 90+5/

Ukrajina - Švajcarska 2:1 (1:1)

/Jarmolenko 14, Zinčenko 68 - Seferović 41/


GRUPA 1

Petak

Italija - BiH 1:1 (0:0)

/Sensi 67 - Džeko 57/

Holandija - Poljska 1:0 (0:0)

/Bergvajn 61/

GRUPA 2

Subota

18.00: (9,50) Island (4,90) Engleska (1,35)

20.45: (3,60) Danska (3,45) Belgija (2,05)

GRUPA 3

Subota

20.45 (1,90) Portugalija (3,40) Hrvatska (4,30)

20.45: (5,10) Švedska (3,50) Francuska (1,75)

***kvote su podložne promenema



tagovi

reprezentacija Engleskereprezentacija IslandaFudbalska asocijacija EngleskeUEFALiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara