Savet za Degeneka: Pazi, imao si sjajnih šest meseci u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.01.19. | 17:34

"Sve što znam da je potpuno fokusiran na turnir. Ne želi da donosi bilo kakve odluke do kraja turnira. Ovo je velika scena za njega", kaže selektor Australije Grejem Arnold

Mogli ste već na stranicama MOZZART Sporta da čitate da je lider prvenstva Saudijske Arabije Al Hilal spremio trogodišnji ugovor Milošu Degeneku. Spreman je da mu ponudi godišnju platu od dva miliona evra. To je ponuda koja ne dolazi svakoga dana. Sada je odluka na Milošu. A to nije tema kojom se bavimo samo mi, već je to tema i u reprezentaciji Australije koja u ovom momentu nastupa na Azijskom kupu.

Sve je prokomentarisao i selektor Kengura, odnosno Sokerosa, Grejem Arnold. On nije želeo direktno da kaže Degeneku šta da radi, ali je jasno da selektor ne želi da defanzivac požuri sa odlukom i selidbom u Saudijsku Arabiju. Ipak je to odlazak iz ekipe koja je igrala Ligu šampiona na dosta manju fudbalsku scenu.

Izabrane vesti

Degenek je impresionirao u dresu Zvezde, igrao je Ligu šampiona, bio odličan i u Salcburgu u duelu koji je odveo crveno-bele u najelitnije takmičenje.

Ukoliko bude prešao u Al Hilal, čeka ga prilična svota novca. Ali, selektor Arnold upozorava Degeneka da dobro razmisli.
"Ljudi imaju razloge zbog kojih donose određene odluke. To je njihov život. Ali, u isto vreme Degenek je imao sjajnih šest meseci u Crvenoj zvezdi", rekao je Arnold.

Bivši selektor Australije Ange Postekoglu takođe nikada nije bio veliki fan transfera u manje lige iz finansijskih razloga.

Kada su se prve vesti o Degeneku i Al Hilalu pojavile, sadašnji selektor Arnold je zajedno sa pomoćnikom Reneom Mulenstinom razgovarao sa štoperom o celoj situaciji.

Arnold nije želeo da komentariše i kaže Degeneku šta da učini, ali je siguran da defanzivac neće dopustiti da ga priče o transferu poremete na Azijskom kupu.
"Kada god je spreman da razgovaramo, tu sam. Sve što znam da je potpuno fokusiran na turnir. Ne želi da donosi bilo kakve odluke do kraja turnira. Ovo je velika scena za njega, kao i za sve ostale momke", kaže selektor Sokerosa.

Pokazao je Degenek da može da se nada ozbiljnoj karijeri u Evropi, napredovao je pod komandom Vladana Milojevića, ali... Ponuda nalik Al Hilalovoj dobija se jednom u životu i sigurno je da tera Degeneka da dobro razmisli o svemu, bez obzira što je u prvom trenutku bio protiv selidbe u Aziju.

Degenek je letos stigao na Marakanu iz Japana za obeštećenje od 200.000 evra. Mogući transfer bi bio veoma isplativ sa finansijske tačke gledišta i za Crvenu zvezdu koja bi zaradila preko 3.000.000 evra, ali i za samog igrača.

Samo, nije sve u novcu.

Miloše, donesi odluku.

Foto: Star Sport


tagovi

Miloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara