Komentari na vest

Sećanje na Anrijevu ruku iz 2009. zbog koje će goreti Dablin: Ako je hteo da bude dobar momak, što nije rekao sudiji?

P

PopajFJ

pre oko 1 godinu

Jos gore su uradili i protiv Bosne na Sent Deniju gdje za svaki faulcic se Bosancima davao zuti karton ...Zadnje kolo ko pobedi ide dalje s 1 pozicije vodi Bih golom Dzeke preko 15 hiljada Bosanaca na stadinu i onda penal mislim na Nasriju van 16 metara koji ni faul nije bio ...Cini mi se 2012 da je to bilo
g

gostgg

pre oko 1 godinu

Sa obzirom koje su ekipe u pitanju kakav je ulog i za koga se gleda var, pitanje je da li bi ovo var ponistio
P

Pedja108

pre oko 1 godinu

Prvo, sudije nisu pogresile. Nije im palo na pamet da bi tamo neki Irci otisli na SP umesto daleko slavnijih Francuza. Drugo, to sto je Anri ucinio je vrlo sramno i pokvareno. I nema veze to kao Anri je bio fin covek, te odlican igrac, itd. Jednostavno pokazalo se da je los covek. Da je bio pravi sportista, dosao bi do sudije i rekao da je igrao rukom, ali njemu je najvaznije bilo da oni pobede, ma kako dosli do te pobede. I nema tu nista da se doda pozitivno za njega, njegova je sramota i treba da zivi do kraja zivota sa tim. Daleko od toga da danas nema simulanata, ali to ne znaci da su sad druga vremena, sve je isto i samo se vidi ko je pravi sportista, a ko nije.
G

Gost999

pre oko 1 godinu

Hahaha de da cujemo onda ko je primjer? Ima li igraca koji nije simulirao, nije odigrao nekad na kvarno, nije uradio nesto da se "postidi"? Uostalom, sta ga je briga, njegovo je da proba, nije kriv sto 5 sudija nista ne vidi, a uzimaju odlicne dnevnice.. A vjerujem da godinama ne moze zaspati zato sto je na njega ljut neki Ricard Dan iz Irske ili sto Pedja iz Bosilegrada misli da je los covjek..
о

окото

pre oko 1 godinu

Тијери Анри је књишки пример како се западњаци односе према деци миграната и колико их стварно воле. Од Марадонине руке, Аргентици направише религију. А како је прошао Анри, тада најбољи стрелац у историји репрезентације и играч који је био првак Европе и Света? Обрукан, отеран из репрезентације, ограђивали се, испалили једну такву легенду чак и за опроштајну утакмицу, нису хтели да му је организују. Никада не би тако прошао чисти Француз, већ би га бранили свим средствима.
F

FM

pre oko 1 godinu

Cekajte malo, Maradona je Bog i njegova ruka je bila ok, a Anri se vuce kroz blato? Koja je razlika, ne razumem, ako moze neko da mi objasni?
g

gugi

pre oko 1 godinu

Dobra poenta. Razlika je u tome što ceo svet mrzi Engleze, pa je svima bilo drago. A ovde je slučaj obrnut. A potez kao potez, Maradonin još sramniji ako ćemo iz tog ugla. Ali da ga je Anri dao Englezima rukom i on bi bio legenda kao Maradona.
R

Razlika ?

pre oko 1 godinu

Nikakva,isto je to,sam Maradona je rekao, da je to "Bozja ruka",malo ruka malo glava, da ne brkamo babe i zabe.
g

grogira.

pre oko 1 godinu

Retki su oni koji mogu da sagledaju stvari objektivno kao na primer ti. To nije samo kod nas, nego u svetu, objektivnost postoji kod jako malog procenta ljudi. Zato toliko različita reakcija za istu stvar. Niko ne voli Engleze i ceo svet je slavio gol rukom. A gol rukom je sramota, makar bio postignut i protiv trećeg rajha, jer se ne vodi rat, već igra sport, fudbal.
Z

Zasto

pre oko 1 godinu

je Maradonin sramniji ? Anri dva puta igra rukom,Maradona jednom,sramno je i jedno i drugo,ali sto kazu, Engleze su svi mrzeli,a Irci su bili autsajderi,ljudi cesto navijaju za slabije,kada nisu u pitanju njihove reprezentacije ili klubovi.
G

Gostp2p

pre oko 1 godinu

@razlika Nema u fudbalu malo ruka, malo ruka glava, ruka je ruka. I ni kedan sudija ti nece reci igrao su malo rukom pa ne prekidamo igru... Tako da nema razlike ako je Maradona heroj i Anri je, ako je Anri uradio nesto sto je za sramotu i Maradona je.
f

fiksi

pre oko 1 godinu

Na Anrija se digla nevidjena medijska hajka, cak i od strane samih Francuza. A kad zapadnjaci dizu hajku na nekog svog, zna se da je neka fora u pitanju. Digla se buka iskljucivo oko Anrija, da bi se skrenula paznja sa teske sudijske kradje po direktivi Fife. Pa je ovako lakse bilo okriviti jednog coveka za sve i pojeo vuk magarca.
I

IU

pre oko 1 godinu

Da, Anri je kriv, a sudije? Nisu videle toliko očiglednu ruku, 5 sudija na terenu. Nema Irskog igrača koji nije bio podigao ruku. Apsolutno su svi videli. I da nije Anri to uradio, progurale bi sudije Francusku na prvenstvo, apsolutno i 100%.
G

Gost1111

pre oko 1 godinu

Mozda i nisu videli,glavni sudija je na 20 metara,verovatno nije mogao da vidi,tri igraca na petercu zaklanjaju Anrija i Irca,a posle te utakmice Hanson se povukao i nije vise sudio internacionalne utakmice.
r

ritke

pre oko 1 godinu

Kolko su tad krali francuzi užas
m

moralni patuljak

pre oko 1 godinu

"Gospodin" dva puta igra rukom i trci i raduje se, kao da je sve bilo cito i posteno. Nema sta prava moralna gromada
B

Bnm

pre oko 1 godinu

DABLIN CE GORETI I VECERAS POPITI LAGANA 3 KOMADA. IRCI SU NA NIVOU MALO BOLJEM OD ISLANDA

Bojan Urosevic

pre oko 1 godinu

Pa Francuzi su dobili kaznu na tom prvenstvu bili Gori od Nas osvojili 1 bod.
И

И

pre oko 1 godinu

Жив био 100 година српски зете. Не може један грех да поништи 20 година каријере у фер плеј и мушком понашању. Уклизају му Невил и Кин са обе ноге крвнички, Анри устаје у року од 2 секунде, мало их претећи погледа и терај даље. Нема више таквих.
-

-.-

pre oko 1 godinu

Itekako moze , tim sramnim potezom je pljunuo na svoju sjajnu karijeru. Irci mu nikada nece oprostiti,a ni mnogi drugi, ono je jedan od najsramnijih poteza u novijoj istoriji fudbala.
f

fore

pre oko 1 godinu

Anri je gospodin u svakom pogledu. To se dogodilo i šta sad, svi smo mi bezgrešni. Samo znamo da pljujemo. Osta čovek upamćen kao neki prljav igrač, prevarant, a za celu karijeru nije simulirao ni jedan jedini penal. Ne znam da li je simulirao i prekršaj na centru terena. Imate snimak gde ga igrač vzče za dres, pada na zemlju, nastavi da ga vuče i Anri i dalje kao tenk trči i 3 metra vuče igrača po zemlji za sobom, neće da padne u 16. Uvek gospodin na terenu. I majstor. Dogodilo se to što se dogodilo, u tom trenutku nije osetio da treba da prizna, radi se o sekundama, radilo se o njegovoj reprezentaciji. 90% igrača ne bi priznalo, da se ne lažemo. Posle je platio ceh, iako ih je odveo na prvenstvo, sramotno su ga zakucali na klupu da bi kao pokazali svetu da su pošteni. Sklonili su ga skroz iz reprezentacije. Dogodila se i ruka Maradone, pa je bio svetski heroj jer je bilo protiv Engleza koje ceo svet ne voli. Protiv Iraca svet nema ništa, pa su standardi drugačiji. Razumem. Ali ja ga pamtim kao gospodina, kakav je uvek bio, dok se borio za zlatnu loptu prepuštao je penale saigračima kojima treba podići samopouzdanje, sada je jedna od retkih legendi fudbala koja zna da se divi drugima i koja bez problema kaže ovaj je bio ili ovaj je bolji nego što sam ja bio. A teško da ih ima puno, bolji igrač od Anrija je postojao, ali kompletniji nije nikad.
g

gosten

pre oko 1 godinu

Dogodilo se ? Druze on 2 puta igra rukom,namerno...o cemu pricas ? O kom gospodstvu ?
f

fore

pre oko 1 godinu

Dogodilo se to da nije priznao. Možda bi nekog drugog dana bilo suprotno. Kao i svi mi, nekada donesemo pogrešne odluke u nekom raspoloženju. Ne sudim o nekome na osnovu 15 sekundi karijere, kad sam ga gledao 20 godina i uvek je bio pošten igrač.
r

roni

pre oko 1 godinu

kakav je anri covek?odlican igrac.

Joco Inter

pre oko 1 godinu

Šta je beše tad bilo sa sudijom? Kazna neka ili je prošao bez?
H

Hidro

pre oko 1 godinu

Sudija se povukao iz fudbala nakon ove utakmice
G

Gost123

pre oko 1 godinu

Tada kad se to desilo zamerao mu je ceo svet sa pravom, ali kada pogledam ove danasnje preplaćene mediokritete od igraca, i pomislim kakav je Anri majstor bio, ne zameram mu vise nista. Da ruzno je, nije ferplej, ali se iskupio svojim majstorstvom. Danas imamo roze kopacke, kretenske frizure, fizicke predispozicije, var, ali nigde postenog fudbalera koga bi covek pozeleo da gleda. Gomila preplaćenih igraca bez ikakvog identiteta i karaktera koji trce unaokolo....... Nije tako samo u fudbalu naravno, muzika, film, umetnost, svuda je nedostatak kvaliteta izrazen.....
r

roni

pre oko 1 godinu

sramota kolko si nepovezan.kakve veze roze kopacke i nedostatak talenta imaju s integritom,moralom,postenjem?
G

Gost123

pre oko 1 godinu

roni-sramota je koliko si pglu druze!!!!!!! Ja nigde ne pomenuh moral, postenje, i integritet. Ali ako insistiras bas, da ima veze bas sve sa svim!!!! Fudbaler sa roze kopackama, satiranom kosom, i plesom orangutana kada da gol, ne moze nikako da se smatra ozbiljnim covekom sa integritetom!!!!!!!!! Vecina danasnjih zvezdica bi bila samarana u svlacionici od strane svojih saigraca da su igrali u to vreme ili ranije!!!!!!! Da u tekstu pomenuti Kin igra sa Nejmarom, prebio bi ga na trecem treningu!!!!! I nije poenta u nasilju, vec da su tadasnji igraci imali karakter i licnost, i mnogoooo veci fudbalski talenat od danasnjih. Ja sam samo hteo da napisem da bih oprostio tu ruku Anriju, samo da ga gledam opet na terenu, jer danasnji igraci nemaju nista vredno gledanja nazalost, cast izuzecima tipa Mbape ili Mesi. Citaj sa razumevanjem drug, mozda i shvatis nesto. Ili pusti na jutjubu golove Anrija, pa probaj da vidis tako nesto u danasnjem fudbalu.............
d

djole89

pre oko 1 godinu

@gost123 nemojbda dizes kina u nebesa, slazem se da je bolje gledati igrace koji su igrali pre 15 god nego ove cirkuzante danas ali kad sam procitao jednu izjavu kina kako je cekao sledeci godinu dana sa nekim ne znam kojim tacno igracem da bi ga namerno povredio(slomio mu nogu tada), zgadio mi se kao covek