Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Sedam prvoligaša i jedan trećeligaš u borbi za trofej u Severnoj Irskoj

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.11.21. | 14:13

Simpatični Limavadi među lokalnim alama u četvrtfinalu Liga kupa. Svi mečevi se igraju u utorak

Ko će do trofeja Liga kupa Severne Irske? Ovog utorka na programu su sva četiri meča četvrtfinala, a u trci za tron su sedam prvoligaša i trećeligaš Limavadi junajted. Derbi će se ipak odigrati od 20.45 časova, kada će da odmere snage Kolerajn i Glentoran.

To je ujedno i jedini meč na kojem ne postoji apsolutni favorit. Na ostalim utakmicama se jasno naslućuje ko bi, barem na papiru, trebalo da je bliži polufinalu.

Izabrane vesti

20.45: (4,60) Balimina (3,90) Linfild (1,60)

Linfild, aktuelni šampion, gostuje Balimini, koja je osma na tabeli u Premijer ligi Severne Irske. Kliftonvil, trenutni lider, takođe je gost protiv Portadauna, pretposlednjeg tima u ligi sa samo šest bodova iz 12 kola. Niželigaš Limavadi će na teren od 21.00, kada će da ga ugosti „fenjeraš“ Premijer lige Varenpoint.

Najtrofejniji je Linfild, sa 10 trofeja, Glentoran ih ima sedam, Kliftonvil pet, a Kolerajn i Portadaun po dva. Balimena je jednom osvojila Liga kup, 2017. godine. Trofej brani Kolerajn, koji je u februaru 2020. pobedio u finalu Krusejders. Prošle sezone se nije igralo zbog pandemije koronavirusa.

Linfild je jedini u zemlji koji još nije doživeo nijedan poraz. Šest puta je trijumfovao u prvenstvu i pet puta remizirao. Ipak, trener Dejvid Hejli nije zadovoljan, pošto su njegovi izabranici za vikend kiksnuli protiv Portadauna (0:0). To im je upozorenje pred duel sa Balimenom, koja je zabeležila tri pobede u poslednja četiri kola.

Za nas je ovo velika utakmica. Balimena je pokazala od čega je satkana kada je pobedila Krusejderse u prošloj rundi. Znamo da protiv nas svaka ekipa podiže nivo igre, očekujem moćnu borbu. Izazov na koji moramo da odgovorimo“, kazao je Hejli.

20.45: (2,10) Kolerajn (3,70) Glentoran (2,90)

Za meč Kolerajna i Glentorana smo rekli da je najneizvesniji, ne samo zbog toga što je to susret četvrtog i petog tima šampionata. Obe ekipe su u dobroj formi, računajući sva takmičenja nijedna od njih nije izgubila na poslednjih sedam utakmica.

Kolerajn je dobrano zategao odbranu, od poslednjih osam utakmica na samo jednoj je opšte primio gol. Baš protiv Glentorana na njegovom terenu, kada su odigrali 2:2. S druge strane, Glentoran je u tom periodu samo jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom, protiv Karik Rendžersa (2:0).

Kliftonvil je u seriji od četiri vezana trijumfa, ima samo jedan poraz na 14 mečeva u svim takmičenjima ove sezone. Očekuje se da taj niz nastavi i protiv Portadauna, pogotovo jer ga je pre samo nedelju dana savladao u ligi sa 4:0.

Što se tiče poslednjeg meča, Varenpoint igra užasno ove sezone, ali je i pored toga favorit protiv amaterskog Limavadija. Četiri puta su se oni sastali, kada su oba tima igrala u Čempionšipu (drugom rangu), a svi susreti su pripali Varenpointu. Samo jednom mu je Limavadi uopšte dao gol, 2011. godine, kada je izgubio sa 4:1.

Inače, jedna zanimljiva priča veže Limavadi za tu 2011. godinu. U to vreme je slavni argentinski fudbaler Karlos Tevez igrao za Mančester siti, ali nije bio zadovoljan minutažom i tražio je transfer. Odbio je čak da sedi na klupi na jednom meču u Ligi šampiona. Niko u tom momentu nije bio spreman da mu ponudi platu koju je tražio, pa se javio Limavadi sa ponudom da pozajmi Argentinca, kako bi on u Severnoj Irskoj održavao formu. Tražili su samo da Siti Tevezu i dalje plaća platu, koja je nedeljno iznosila 200.000 funti, jer je to novac koji Limavadi ne obrne za jednu čitavu sezonu. Iako je ta vest obišla planetu, naravno ponuda je bila šaljiva iako zvanična, niko iz Mančestera nije želeo uopšte ni da odgovori na nju.


tagovi

Severna IrskaSeverna Irska 1linfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara