Sergej obećan Milanu za 120.000.000 evra! Kao rata astronomskog kredita za stadion

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.02.19. | 10:21

Lacio šalje Srbina na San Siro u poslu vrednom između 300.000.000 i 400.000.000 evra

Lacio je prošlog leta propustio šansu da proda Sergeja Milinković Savića za velike pare, ali i dalje može da proda Srbina u rekordnom transferu.

Mnogo velikih klubova su se letos pominjali kao zainteresovani, ali samo dva su dostavili konkretne ponude, kako je MOZZART Sport mogao da čuje ranije iz izvora bliskih igraču. Jedan premijerligaš je u maju nudio 90.000.000 evra, da bi Milan u avgustu izašao sa ponudom od 40.000.000 evra za pozajmicu plus 80.000.000 evra za opciju otkupa ugovora. Gazda Klaudio Lotito je sve odbio i zadržao Sergeja. Od tada je Milinković Savić pao u formi, nema učinak kao prethodne sezone, ali i dalje drži cenu na fudbalskom tržištu.

Izabrane vesti

Prema najnovijim informacijama sa Apenina, Milan ne odustaje od Milinković Savića. Direktor Leonardo je označio Srbina kao kapitalno pojačanje za narednu sezonu i spreman je da opet krene u napad na njega. Iz Italije stižu vesti da je dogovor moguć zahvaljujući američkim vlasnicima Milana.

Američki investicioni fond Eliot je postao vlasnik Milana nakon što kineski biznismeni nisu uspeli da na vreme vrate kredite koje su podigli od Amerikanaca za kupovinu Milana. Tako je slavni klub letos pao u ruke Eliota, koji je potom prionuo na ozbiljan posao. Amerikanci su potpuno promenili upravu, doveli legende Leonarda i Maldinija na ključne funkcije u sportskom sketoru, a dugogodišnjeg Arsenalovog direktora Ivana Gazidisa na funkciju finansijskog direktora. Eliot je uložio ozbiljan novac u pojačanja i pristao na Leonardov plan podmlađivanja ekipe koja bi prvo trebalo da izbori plasman u Ligu šampiona, a potom da se uhvati u koštac sa rivalima na "čizmi" u borbi za trofeje. Zasad im dobro ide, a plasman u Ligu šampiona bi u mnogome olakšao finansijske manvere i dao Leonardu veće mogućnosti na fudbalskoj pijaci.

Leonardov plan je da se posle izborenog plasmana u Ligu šampiona krene u konačni napad na Milinković Savića, a sada postoji i debeo razlog da Lacio bude zainteresovan za posao. Naime, gazda rimskog kluba Klaudio Lotito pregovara sa Eliotom o velikom kreditu iz kojeg bi bila finansirana izgradnja novog stadiona Lacija. Neminovnost je da Lacio mora da pravi novi stadion, ali nema novac za taj poduhvat. Lotito je spreman da uzme ogroman kredit od Amerikanaca, a zauzvrat da im kao deo vraćanja duga proda Milinković Savića. I to po astronomskoj ceni.
„Mnogo je glasina, ali iz pouzdanih izvora sam čuo da Eliot i Lotito pregovaraju o kreditu vrednom između 300.000.000 i 400.000.000 evra za igradnju novog stadiona Lacija. Deo tog kredita bi trebalo da bude transfer Milinković Savića u Milan za 120.000.000 evra“, rekao je poznati voditelj i navijač Milana Ticijano Krudeli u jednom televizijskoj emsiji sinoć.

Leonardo je opčinjen Sergejom i radi na njegovom transferu otkako je preuzeo klub. Lotito se do sada opirao, tražio nerealne sume, ali kredit kod američkog fonda bi mogao da bude ključni korak u realizaciji transfera srpskog veziste na San Siro. Milinković Savić je idealan profil igrača za projekat stvaranja Milanovog mladog tima. Spekuliše se i da bi kao deo pomenutog transfera od 120.000.000 evra u Rim mogao da ode Patrik Kutrone koji u Milanu nema veliku minutažu pored Kšištofa Pjonteka, a da bi mesto u prvoj postavi za Milinković Savića otvorila prodaja Hakana Čalhanoglua kojeg je od transfera do sada jedino štitio trener Đenaro Gatuzo iako je Leonardo želeo da ga proda.

(FOTO: reuters)


tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara