Šeško nokautirao Norvežane pred dolazak Srbije! Orlovima opet treba pobeda u Oslu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 19:57

Tim Matejaža Keka ponovo ustao iz mrtvih i došao do zaslužene pobede - 2:1

Čudna je selekcija ta Slovenija. Kada pomislite da su gotovi, da su nokautirani, oni se dignu i očas posla postignu dva gola. Držali su tim Matejaža Keka Norvežani sa obe ruke za vrat. Imali su igru u prvom poluvremenu, dobili su vođstvo pogotkom Erlinga Halanda početkom drugog poluvremena. Kontrolisali su gosti ritam meča, ali je Slovenija, kao protiv Srbije u junu, vaskrsla i za deset minuta postigla dva gola - 2:1.

Imaće šanse Orlovi da se bodovno izjednače sa Norvežanima uoči meča u Oslu, ali povoljan rezultat iz Stožica ne manja ništa kada je u pitanju matematika. Zbog trijumfa Norveške u Beogradu, Orlovima će biti potreban pobeda protiv tima Stalea Solbakena kako bi se domogao društva najjačih selekcija Lige Nacija (u tom takmičenju gleda se međusobni skor)

Izabrane vesti

Definitivno, ima nešto ratničko u sebi ovaj tim Slovenije, koliko po talentu i realnom kvalitetu bio daleko od evropskog proseka. Ništa nije slutilo da bi Norveška mogla da ima probleme u Ljubljani. Nekako je domaća selekcija delovala ispumpano i pre gola Erlinga Halanda. A onda se “javio” provereni tandem Šeško-Šporar.

Kada su otišli u minus, Slovenci su počeli da rizikuju i igraju vrlo ozbiljno. Razigrao se veliki Red Bulov projekat Benjamin Šeško. Napadač rođen 2003. godine poigrao se sa odbranom Norveške i u zapećak bacio i Erlinga Halanda. Lepo je Šeško prozujao po levoj strani i kao na tacni centrirao velikoj Zvezinoj želju letnjem prelaznom roku Andražu Šporaru. Prvotimcu Panatinaikosa ostalo je samo da ukliza i pošalje loptu u mrežu.

Znali su Slovenci da večeras mogu da nagoveste i opstanak u B diviziji. Igrali su sa mnogo strasti i želje, i imali Šeška. Razgalio je navijače u Ljubljani Šeško u 80. minutu kada je digao loptu na nekih 25 metara od gola, imao hrabrosti da je pimpluje i potom udarcem iz kolena pogodio dalji ugao. Nije to bio jak udarac, ali jeste maksimalno precizan.

Kada se sve sabere zaslužili su Slovenci da zabeležev prvi trijumf u ovoj grupi.

Bez obzira što su prilično patili u prvom poluvremenu. Norveška je izgledala kao takmičarskiji tim. Poništen je pogodak Ostergarda, karakterističnu šansu imao je Haland, ali je iskosa sa 12 metara pucao preko gola.

Stigao je Haland do šestog gola u petom meču Lige nacija, nakon što je Žan Karnički žestoko pogrešio. Međutim, Slovenci ni tada nisu pali.

GRUPA 4

Slovenija - Norveška 2:1 (0:0)

/Špoprar 69, Šeško 81 - Haland 47/

20.45: (1,95) Srbija (3,45) Švedska (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaBenjamin ŠeškoErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara