(©Reuters)
(©Reuters)

Šestica Astre u Aradu, FCSB se neočekivano okliznuo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 21:28

Het-trik Konstantina Budeskua na gostovanju Provincijskom šampionu

FCSB je godinu završio na čeonoj poziciji, ali ne čeka sredinu januara i nastavak šampionata u dobrom raspoloženju. Propustio je FCSB da za kraj godine na domaćem terenu trijumfuje i dodatno uveća bodovnu razliku u odnosu na Univeritateu - 1:1

Neočekivano je FSCB remizirao na domaćem terenu sa Sepsijem i pokvario utisak. Pola decenije tim iz Bukurešta čeka titulu i gladan je uspeha. U poslednja tri kola dva puta se FSCB okliznuo. Malo je falilo da to učini i protiv Arada, ali je u poslednjih pola sata bio na visini zadatka. Završetak jeseni nije onakav o kakvom je maštao Điđi Bekali.

Izabrane vesti

U 30. minutu delovalo je da će FCSB krenuti putem još jedne lake pobede. Lider rumunskog prvenstva i najbolji napad lige obično nema problem na domaćem terenu. Kad otključa protivnika, sve ide kao po loju. Prekid sa leve strane izveo je Florinel Koman, lopta je bila oštra, propadala je, a na pravom mestu se našao defanzivac Lusijan Kristea. Gol u prvom poluvremenu obično je pola posla za FSCB, ali ovoga puta nije bilo tako. Sepsi je za sedam minuta stigao do izjednačenja preko Bubakar Fofane, koji se namestio na rubu kaznenog prostora i preciznim udarcem savladao Rolanda Ničulija.


Astra je preporođena. Nije ni nalik timu sa početka sezone koji je uzao mizeran jedan bod iz sedam kola. Transformaciju Astre osetila je na svojoj koži i UTA Arad – 6:0

Platio je Arad za brojne promašaje Astre. Iskalili su bes gosti na domaćinu i ponizili ga u njegovom dvorištu. Šesti meč u nizu Astra je neporažena i krupnim koracima gazi ka gornjem domu i mestima koja vode u šampionski plej-of. Do polovine novembra situacija i Astrina pozicija na tabeli nisu bile obećavajuće, a onda se pojavila unapređena verzija.

Izašla je Astra u Aradu iz minusa kada je u pitanju gol razlika. Šestica u mreži domaćina za nulu u koloni gol-količnik pored astrinog imena. Eugen Neagoe najzaslužniji je za Astrino dizanje iz pepela. Rumunski stručnjak je godinu završio bez poraza na klupi tima koji je preuzeo u novembru.

Bila je to simultanka Astre. Ređali su se golovi kao na pokretnoj traci, a igrači Arada su bili nemi posmatrači. Konstantin Budesku spakovao je het-trik i upisao asistenciju. Kod domaćina je Bustea pocrveneo u 73. minutu, Astra je iskoristila brojčanu prednost u završnici i postigla tri gola.



RUMUNIJA 1 - 15. KOLO

Ponedeljak

Arad - Astra Đurđu 0:6 (0:2)

/Riza 7, Budesku 20pen, 64pen, 77, Azulaj 81, 84/

FCSB - Sepsi 1:1 (1:1)

/Kristea 30, Fofana 37/

Utorak

20.00: (2,05) Kluž (3,20) Univerzitatea Krajova (4,00)



tagovi

Rumunija 1Konstantin BudeskuAstraFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara