Šifrovana Miloševićeva poruka koja sluti na renesansu u Humskoj

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.08.19. | 17:44

Rečenica trenera crno-belih „da ono najbolje tek sledi“ može da se tumači na dva načina. I oba raspaljuju optimizam Grobara

Euforijom zaražene navijače Partizana, posle svega viđenog u prvom meču sa turskom Malatijom, dodatno je „šifrovanom“ porukom razgalio šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević.
„Ovo je danas i rezultat naše brze igre, ali i individualne brzine igrača koje smo doveli. I ovo je tek početak. Ono najbolje tek predstoji“, poručio je mirnim glasom nekada proslavljeni golgeter crno-belih.

Izjava stručnjaka koje je pripadnike crno-bele populacije podigao na noge, može da se protumači na dva načina. I oba vode ka opštoj renesansi aktulenog osvajača srpskog Kupa.

Izabrane vesti

KO NIJE BIO, MNOGO JE PROPUSTIO

Moguće je da je bivši direktor FSS i pored demonstracije supersoničnih moći Japanca Asana, nasmejanog Sume, u više elemenata korisnog napadača Sadika, te vrlo disciplinovanog veznog reda, video prostora za napredak. I da je zato „poručio da ono najbolje tek sledi“. I normalno je da Parni Valjak poveća broj obrtaja, i da za nekoliko sedmica bude jednako raznovrstan i raspoložen u potencijalnim sudarima sa jačim ekipama od Malatije. Uostalom, sigurni smo da Asano još nije prošao period prilagođavanja, i da će njegovi brzinski kvaliteti još više doći do izražaja kada bude pojeo „kilo soli“ sa ostatkom ekipe. U isti koš sa Japncem ide i Sadik, igrač koji je doneo raznovrsnost, spremnost da se podredi kolektivu. A to je ozbiljan kvalitet kada govorimo o napadačim iz uvoza.

Nije slučajno trener crno-belih Savo Milošević meč sa Malatijom označio kao najvažniji ovog leta za Partizan. Jak razlog su finansije, kao i stabilnost kluba koji je na korak i po od plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, ali... Partizan je uverljivim trijumfom nad turskim predstavnikom značajno poboljšao položaj na fudbalskom tržištu. Glas o dominaciji crno-belih sigurno se daleko čuo, što bi za posledicu moglo da ima sklapanje još jačeg tima.

Nije tajna: Partizan želi da se do kraja prelaznog roka (31. avgust) pojača proverenim centralnim defanzivcem i zadnjim veznim. Odavno su pikirani Nikola Maraš i Izraelac Natho, koji je u dresu CSKA „napucao“ ozbiljnu tržišnu vrednost. Sa njima dvojicom crno-beli bi imali i dubinu i širinu potrebnu za konkurentnost na tri fronta. Uz još jedan plus: Partizan bi kao učesnik Liga Evrope bio kod slobodnih agenata označen kao primamljiva sredina. Imao bi „zicer“ situaciju.

OCENE - PARTIZAN: Džek-pot Asano, neki novi Suma i povratak lepog fudbala u Humsku

Videlo se da je Savo Milošević tokom jednih zajedničkih priprema, dočekanih posle osvojenog Kupa,  napravio određene automatizme i tandemsku igru. Dobra izdanja u Ligi Evrope, naravno ako se produže u Turskoj i vrlo verovatno Norveškoj, mogli bi istovremeno da predstavljaju njegov veliki plus, ali i usud. Partizan, ovako kako trenutno izgleda, rizikuje da u ekspresnom roku ostane bez dvojice standardnih članova odbrambene četvorke. Nije tajna da je mladi Strahinja Pavlović u poodmaklim pregovorima sa Benfikom, a da je desni bek Nemanja Miletić poželjna roba. A svaki trener voli da na raspolaganju ima uigranu poslednju liniju, i da na tome temelji dobar rezultat u Evropi. Takođe, renesansa kolektivne igre na površinu je izbacila ponovo talenat Saše Zdjelara. Standardni član svih mlađih selekcija igra kao na Novom Zelandu, i predstavlja pravi osigurač majstorima poput Sume i Asana. I on je jedan od onih koji bi mogao da krene u bolji fudbalski život. Bordo se već dugo pominje kao potencijalna sredina.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević je zaslužio ozbiljan kredit i podršku kod uprave zbog svega što je uradio. I ona ne bi smela da bude samo verbalna, i oličena u konstantnom tapšanju po ramenu. Ona mora da bude personifikovana kroz mudre odluke i čuvanje većine nosioca igre do doljeg. Ma koliko je novca u pitanju, tu iza ugla, iza Moldea, crno-bele čeka pozamašna svota i mnogo bolja perspektiva kluba. A za to se Savo Milošević bori. I dobro mu ide.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara