OCENE - PARTIZAN: Džek-pot Asano, neki novi Suma i povratak lepog fudbala u Humsku

Vreme čitanja: 5min | čet. 08.08.19. | 23:21

I naravno komplimenti Savu Miloševiću na pripremljenoj utakmici

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6,5 - Dva puta je savladan večeras, ali je primio samo jedan gol, pošto je stativa zaustavila opasan udarac Gohkana Torea sredinom drugog dela. Nije imao mnogo posla, pa će ga sigurno još više zaboleti činjenica da je prvi put posle više od 400 minuta izvadio loptu iz mreže. Ništa nije mogao kod pogotka Malatije.

NEMANJA MILETIĆ 7 - Ako je neko imao dilemu zašto je Bojan Ostojić juče rekao da Miletić stisne zube i odigra večeras sada vam je valjda jasno. Sa vidno bolnim grimasama na licu zbog zalečene povrede zgloba dao je i više od 100 dosto i ugradio sebe u vredan trijumf crno-belih. Veliko srce ima popualrni Ćelavi kako ga crno-bela armija oslovljava iz milošte i ova pobeda je i njemu nagrada za herojsku partiju.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 7,5 (do 78. minuta) - Njegovo iskustvo ponovo je život značilo odbrani Partizana. Crno-beli komandant odigrao je izvanrednih 78. minuta, za primer mlađim kolegama i pokazao da je s pravom zaslužio letos novi ugovor. Probao je nezgodni Fofana da dirbla i izbacuje jedan na jedan i njega i Miletića iz igre, ali je naleteo na tvrdo. Ipak, povredu i izlazak iz igre crno-beli su platili jeftino primljenim golom u samom finišu.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6 - Pogrešio je kod gola Malatije, dozvolio protivniku da ga nadskoči, ali valjda je to rizik koji svesno pravite kao trener kada šaljete momka od 18 godina na teren. Sem tog gafa nema mu se šta zameriti na utisku tokom 90 minuta. Igrao je sasvim korektno i pokazao da svakoga dana sazreva kao budućnost Partizana.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 - Vrlo dobar je danas bio u ofanzivi nekadašnji levi bek Napretka. Ako mu u prvom poluvremenu nisu prošla dva prodora, u nastavku je bio znatno bolji. Sjajna lopta za Sumu kod zicera Asana, zatim sjajna kifla koju Suma zamalo nije stigao i mnoštvo dobrih intervencija u defanzivi. Dovoljno za pohvale.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 7 – Od prvog minuta Crnogorac je pokazao da je svestan težine duela sa agresivnim protivnikom, što je potencirao i trener Milošević uoči utakmice. Hteli su Turci okršaje, duele, borbu, i dobili su je sa druge strane, a Šćekić je u celoj priči bio jedan od glavnih faktora. Odlično se kretao, sekao napade Malatije, a i kada je ispadao imao je ko da mu čuva leđa. I to je kvalitet više Partizanove defanzive. 

SAŠA ZDJELAR 7,5 - Postalo je karakteristično da kad Zdjelar igra i ne vidi se Partizan beleži dobre rezultate. Još jedna sasvim korektna partija defanzivnog veziste koji redovno predstavlja konstantu u igri Partizana. Sjajno je sa partnerom Ščekićem vezao u čvor sredinu Malatije, posebno u prvom poluvremenu kada Turci nisu uspevali da stvore izgledniju šansu. Komplimenti za ovo od večeras i naravno pas za Asana i 2:0. Top.

ZORAN TOŠIĆ 7 -  Konačno onaj Bambi kakav treba Partizanu. Raspoložen, razigran, nesebičan, sa nekoliko dobrih poteza uspeo je da razgali crno-belu publiku u prvom poluvrememenu. Šteta što Suma nije iskoristio njegov sjajni pas iz 27. minuta kada je golman Farnol sprečio Partizan da uveća vođstvo. Imao je i nekoliko dobrih pokušaja koje je sam fintama iskreirao, polako ulazi u prepoznatljivu formu iako je u nastavku bilo primetno da se umorio.

SEJDUBA SUMA 8 - Fudbalski rehabilitovan kod Sava Miloševića, najskuplji fudbaler u istoriji Partizana pokazao je konačno pravo lice. Makar onom asistencijom za Sadika kod prvog gola ili onom sjajnom loptom za Asana u 64. minutu. Sa dve godine zakašnjenja beogradska publika je videla pravog Sumu koji zna fudbal, a jedine mrlje na večerašnjoj utakmici su dva velika promašaja. Sanjaće momak iz Gvinije golmana Malatije noćas, mogao je da se proslavi i metne mu tri ili četiri komada, iako je sa bele tačke potvrdio na kraju važnu pobedu.

FILIP STEVANOVIĆ (do 46. minuta) 5,5 - Trema ili nešto drugo okovali su mladog dragulja crno-belih. Video je to i Savo Milošević na poluvremenu i odmah povukao razuman potez. Tek mu je 16 godina, zašto ga trošiti kada mu večeras nije bilo veče. Istini za volju ni Partizan nije često išao po levoj strani, pa Fića nije mogao da vozi kako zna. Dođu i takvi dani, važno je da izvuče pouke i još marljivije radi kako bi nastavio fudbalski razvoj.

UMAR SADIK (do 84. minuta) 8 - Doveden je da daje golove i to je i večeras uradio. Na pravom mestu u pravo vreme našao se Nigerijac u četvrtom minutu i ubacio loptu u mrežu posle pasa Sume. Visok, dugonog, bio je noćna mora za malo kabaste štopere Malatije. Odlično se kretao, sa Sumom, Tošićem i Asanom bio zaista problem za protivnike i zaslužio ovacije Partizanove publike na samom kraju utakmice.  

IZMENE

TAKUMA ASANO (od 46. minuta) 8,5 - Kao u Cvajti pre dve godine u dresu Štutgarta, kada je igrao verovatno najbolji fudbal u evropskoj karijeri, Partizanov samuraj je i večeras prezentovao izvanrednu brzinu. Njegovim ulaskom videlo se da crno-beli imaju i taj značajan adut u rukavu, a hitronogi Asano je pokazao za samo 45 minuta da će biti ozbiljno pojačanje za Miloševićev tim. Šteta za onaj beg u 64. minutu i promašaj u situaciji jedan na jedan. Ispravio se koji minut kasnije i majstorskim golom sa levog krila i predstavio beogradskoj publici na najlepši način. Izboreni penal je za 3:1 je bio samo šlag na torti.

IGOR VUJAČIĆ (od 78. minuta) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen

OGNJEN OŽEGOVIĆ (od 84. minuta) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 8 - Kada neko toliko godina igra fudbal na top nivou ne može da ga ne zna. Kao njegov mladi tim i Savo Milošević svakodnevno izrasta u ozbiljnog trenera. Način na koji je sa saradnicima „snimio“ i do tančina proučio igru Malatije, pokazatelj je koliko je ozbiljan u nameri da postane dobar trener. Idealna postavka, moć da motiviše tim da nastavi da napada posle primljenog gola kada bi neki raniji Partizan samo pokunjeno čekao da se utakmica završi, svedoče da je Milošević u novom i velikom poslu sa ovim timom i da, kao što reče juče, ima prostora za još bolji Partizan. Ovo je taj put.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara