"Da li će prugasti zatvorski dres zameniti nekim drugim?"
"Da li će prugasti zatvorski dres zameniti nekim drugim?"

Silovatelj Evans izašao iz zatvora i hoće opet da igra fudbal!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.10.14. | 11:10

Bivši fudbaler Šefild Junajted odslužio pola kazne za silovanje, a engleska javnost zgrožena je idejom da se on vrati na teren. U kampanju se uključio i zamenik britanskog premijera Nik Kleg

Da li će prugasti zatvorski dres zameniti nekim drugim?

Ostrvo je u panici, navijači su besni, a britanski političari traže da se Čedu Evansu ne dozvoli povratak na teren! Bivši fudbaler Šefild Junajteda, osuđen za silovanje, izašao je iz zatvora nakon što je odslužio polovinu petogodišnje kazne. Menadžer Šefilda, sin legendarnog Brajana Klafa, Najdžel već je održao sastanak sa upravom kluba oko mogućnosti da se Evans vrati u klub.

Izabrane vesti

To  bi moglo da dovede do velikih problema, pošto je onlajn peticiju da klub ne primi Evansa nazad potpisalo više od 150.000 hiljada ljudi. U polemiku se uključio i zamenik britanskog premijera Nik Kleg koji je rekao da svi klubovi moraju dobro da razmisle pre nego što odluče da li će potpisati fudbalera sa ovakvom hipotekom.
“Imao sam nekoliko razgovora sa vlasnicima kluba. To je, pre svega, fudbalsko pitanje. Tek ćemo doneti odluku o njegovom mogućem povratku”, rekao je Klaf za Bi-Bi-Si.

Bivši minister sporta u britanskoj vladi Ričard Kaborn smatra da Evans ne može da prođe tako lako, već mora prvo da pokaže žaljenje i kajanje.

Žestoku kampanju protiv Evansovog povratka povelo je i Udruženje žrtava silovanja čija predstavnica Džil Savar navodi da bi povratak ovog fudbalera na teren predstavljao potpuno pogrešnu poruku.

“Ne želimo da ovakvi ljudi imaju uticaj na mlade. Ne mislim da ne može da se bavi nečim drugim u fudbalu, ali smatram da Evans nikako ne bi smeo da se vrati na teren”, poručila je ona.

Evans je u aprilu 2012. osuđen za silovanje 19-godišnje devojke u jednom hotelu u blizini velškog grada Rila. On je za Šefild Junajted potpisao 2009. godine, ali je dobio otkaz čim je proglašen krivim na sudu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čed EvansŠefild junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara