Tomislav Sivić (©Starsport)
Tomislav Sivić (©Starsport)

Sivić bi da opet spusti IMT-u rampu Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 11:38

Železničar gostuje Traktoristima na Bežaniji u subotu od 15 časova, u derbiju 14. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Ozbiljne su ambicije IMT-a. Prošle sezone mu je plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije izmakao za dlaku, ali to nije poremetilo Traktoriste, koji su se u prvih 13. kola novog šampionata istakli kao najbolji tim drugog ranga. Međutim, u 14. kolu ove subote od 15 časova dočekaće Tomislava Sivića, jednog od najvećih „krivaca“ za to što novobeograđane ne gledamo već ove sezone u eliti.

Sivić, koji je nedavno postao trener Železničara iz Pančeva, prošle sezone je u baražu za popunu Mozzart Bet Superlige kroz dvomeč eliminisao IMT. Tada doduše na klupi Novog Pazara, kao domaćin je slavio sa 3:1, pa mu poraz u revanšu sa 2:0 nije doneo selidbu u niži rang.

Izabrane vesti

Taj uspeh je preporučio Sivića za klupu Radničkog iz Niša, s tim što se tu nije dugo zadržao usled loših rezultata. I zato, evo ipak 56-godišnjeg Subotičanina u Mozzart Bet Prvoj ligi. Zamenio je Igora Savića posle poraza Železničara od Grafičara, a za sada Sivić na klupi tima iz Pančeva ima učinak od dve pobede, dva remija i jednog poraza.

Dizelka je u prošlom kolu preslišala Rad sa 4:1, golovima Aleksandra Simčevića, Aleksandra Đorđevića, Luke Petrovića i Šalete Kordića. Sada je u odličnom raspoloženju dočekala meč sa IMT-om, jednim od najvećih konkurenata u borbi za vrh.

15.00: (1,38) IMT (4,50) Železničar (7,50)

Mada, pitanje je koliko realno Traktoristi uopšte i imaju konkurente za prvo mesto. U ovom momentu imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Grafičar, koji doduše ima odigran meč manje. Ako nastave sa ovakvim rezultatima, teško da će ispustiti neku od prve dve pozicije, koje vode direktno u elitu.

Železničar za IMT-om zaostaje 11 bodova, ali poput Grafičara takođe ima jednu odigranu utakmicu manje. Sada će Pančevci probati da urade ono što je umalo uspelo Vršcu u prošlom kolu. Banaćani su vodili protiv IMT-a na Bežaniji sa 2:1 sve do 87. minuta, kada su izabranici Zorana Vasiljevića napravili veliki preokret, postigli tri gola i trijumfovali sa 4:2.

Posle vrlo važnog preokreta i osvojenih bodova u prethodnom kolu, u goste nam dolazi ekipa koja pretenduje za ulazak u Mozzart Bet Superligu. Imali smo celu sedmicu da se dobro pripremimo za ovu utakmicu i daćemo sve od sebe da nastavimo pobednički niz“, poručio je fudbaler IMT-a Veljko Kijevčanin.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

OFK Vršac - Radnički Novi Beograd 2:1 (1:1)

/Vujić 29pen, Pavlov 84 - Veličković 3/

Subota

15.00: (1,38) IMT (4,50) Železničar (7,50)

15.00: (1,75) Rad (3,35) Zlatibor (4,70)

17.00: (3,10) Metalac (3,10) Grafičar (2,30)

Nedelja

15.00: Inđija - Sloboda Užice

15.00: Loznica - RFK Novi Sad

16.00: Mačva - Trajal

Ponedeljak

15.00: Radnički Sremska Mitrovica - Jedinstvo Ub

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeŽelezničar PančevoIMTTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara