(©Reuters)
(©Reuters)

Skaloni: Nadam se da ovo neće biti Mesijev poslednji Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 16:44

“Otvoreno smo rekli da će na SP ići samo sto odsto zdravi igrači”, kaže selektor Argentine

Poslednji ples, poslednja šansa za Lionela Mesija da podigne najvredniji fudbalski trofej. Jedini veliki koji mu nedostaje u karijeri.

Jer, prva perla reprezentacije Argentine je najavila da će posle Katara reći zbogom državnom timu. Ali, selektor Lionel Skaloni se nada da će se Mesi predomisliti. Veruje da je još mnogo kvalitetnog fudbala u njegovim nogama.

Izabrane vesti

Možda će Mesiju ovo biti poslednje Svetsko prvenstvo, ali se nadam da neće. Srećan je na terenu i čini mnogo ljudi srećnim. Ako ga budemo čuvali i on se bude čuvao, mogao bi još dugo da igra, jer je potreban svetu fudbala”, rekao je Skaloni za CNN Radio.

Pre nego što objavi kompletan spisak putnika, Skaloni kaže da će prvo sve informacije da pruži igračima.

Oni su to koji odrađuju glavni posao. Nijedan igrač neće doći na pripreme 100 odsto spreman, ali će ranije doći svaki koji ne bude mogao da igra za svoj klub poslednju utakmicu. Neki momci iz predostrožnosti će preskočiti meč za klub, ali znamo da su dobro i zdravo”.

A, na spisku će se naći samo oni koji su sto odsto zdravi.

“Otvoreno smo rekli da su nam potrebni samo igrači koji su skroz zdravi. Oni koji mogu 22. novembra odmah da istrče na teren. Zato čekamo još sa zatvaranjem spiska”.

Reprezentacija Argentine se dugo mučila pod teretom velikih očekivanja, ali posle osvajanja Kupa Amerike postala je nepobediva sila.

Najvažnije je da momci uživaju dok igraju u dresu reprezentacije. Beskorisno je razmišljanje kako svi očekuju od tebe da osvojiš titulu, koju dugo nismo osvojili, jer to samo stvara osećaj teskobe i sputava te da pružiš najbolje od sebe. Ali, potrebno nam je da osetimo da je cela zemlja uz nas, da se identifikuje sa nama”.

Po Skalonijevom mišljenju, prva utakmica je najbitnija.

Meč sa Saudijskom Arabijom je najvažniji za nas. I ne razmišljamo ni o jednoj sledećoj utakmici, već samo o toj”, poručio je Skaloni, selektor Argentine.


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel SkaloniLionel MesiKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara