Obradović u pozadini
Obradović u pozadini

Skandal u Subotici! Srđan Obradović uništio derbi za Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.05.18. | 20:57

Spartak sa igračem više i uz pomoć dva penala pobedio Radnički iz Niša - 2:0

Umesto spektakla - lakrdija! U režiji sudijske trojke i glavnog arbitra Srđana Obradovića koji su podbacili na velikom testu. Još jednom se pokazala kao pogubna po ovaj napaćeni klupski fudbal odluka da naš najbolji arbitar Milorad Mažić ne sudi ovaj važan meč, iako je prvobitno delegiran početkom nedelje.

Izabrane vesti

Onaj koji je određen da ga zameni je uspeo da se "proslavi" večeras mnogo više od fudbalera oba tima i još dublje gurne u blato ionako poprilično napaćeni srpski klupski fudbal. I dok je prvo poluvreme još i proteklo u solidnom fudbalu i pravom derbiju dva kandidata za Evropu, drugo je otvorio crveni karton najboljem strelcu Radničkog Milanu Pavkovu u 49. minutu.

Nikome nije jasno zašto, možda je i opsovao arbitra, ne znamo, i ne tvrdimo da nije, ali je čudno što je Pavkov za samo minut dobio prvo žuti pa onda i crveni karton. Ni njemu nije ništa bilo jasno pa se krstio...

Ta odluka dala je vetar u leđa Spartaku čiji su igrači zaigrali kao da je duh Barselone ili Mančester Sitija ušao u njih. Nekoliko dobrih šansi zaustavio je solidni golman Nišlija Živković, tačno četiri vrlo izgledne pred svojim golom, pre nego što je usledio prvi jedanaesterac za domaćina. Igrao se 64. minut, a posle centaršuta sa leve strane, u duelu su se našli Čečarić (Spartak) i Stanković (Radnički). Fudbaler domaćina pao je preko rivala, utisak je da duel nije bio snažan, ali je glavni sudija Obradović odmah pokazao na belu tačku, a precizan je bio Nemanja Nikolić za vođstvo od 1:0.

Nisu Nišlije posečenih krila ni mogle da se vrate u meč sa čovekom manje, a potpuno ih je dotukao detalj iz 77. minuta. Nama, koji smo gledali direktan prenos na televiziji, nije jasno zašto je dosuđen drugi penal za Spartak, pošto nismo videli da je lopta udarila u ruku igrača Radničkog. Prošla mu je kroz noge, ali je arbitar iz Jagodine odmah pokazao na belu tačku ne trepnuviši.

Da li je možda video neko potazanje u šesnaestercu, za sada je misterija, a još jednom je Nemanja Nikolić bio precizan za konačnih 2:0.

Od tog trenutka svi su čekali da se meč završi. Spartak nije ni pokušao da dotuče rivala, a Nišlije su besne napustile teren. Glavni arbitar Obradović uspeo je sve da zaseni, a u prilog možda tendencioznom suđenju i podatak da je Nišlijama pokazao četiri žuta kartona i jedan crveni. Fudbalerima Spartaka nijedan...

SUPERLIGA - PLEJ OF - 36. kolo

Nedelja
Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Arsić 24 - Radonjić 39, Milić 73/

Napredak - Čukarički 3:2 (2:1)
/Ndiaje 10, 43, 61 - Docić 30, Fofana 77/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Nikolić 64, penal, 78. penal/

Voždovac - Partizan 2:1 (0:0)
/Luković 76. penal, Mašović 78 - Jevtović 51. penal/ 

Foto: Star Sport


tagovi

Srđan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara