Skauti i treneri snabdevali menadžere decom iz naše škole

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.02.18. | 08:17

Milorad Vučelić o bremenitom nasleđu, zatečenom dugu od 20.000.000 evra, Đerleku, Cucinu, Markoviću...

(Od našeg izveštača sa Kipra)

Kipar. Godinu dana kasnije. Sa mesta odakle je prošle godine krenuo u osvajanje trofeja na domaćoj sceni, Partizan je uhvatio zalet za takmičenje na tri fronta.

Izabrane vesti

Uz uverenje da će u prvenstvu teško do prvog mesta, Milorad Vučelić je objasnio da se crno-beli skoro svakodnevno suočavaju sa problemima vansportske prirode.
"U Partizanu će finansijsko breme biti trajno zbog užasnog nemara i štetnog ponašanja prethodnih uprava. Nema dana da se ne pojavi dug neregistrovan u papirima. To je sto krivičnih dela! Iako su Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštvo triput dolazili u Humsku, nikakvih posledica nema. Niti će ih biti. Članovi nekadašnjeg rukovodstva pričaju "dali smo novac Partizanu", uveravam vas - niko ništa nije dao! Samo pozajmice. Računali su, bolje da im novac bude u klubu, nego u banci", rezignirajn je sadašnji predsednik.

Odgovrnost ne spočitava samo nekadašnjem predsedniku Draganu Đuriću, nego i njegoviim saradnicima.
"To što su oni radili je neviđeni javašluk. Nemar, neznanje, nebriga. Obećaju, ne ispune. Vodili su se devizom "platiće neko drugi". Dug je bio 15.000.000 evra kad je revizor podvukao crtu, međutim, kad se pojavila dokumentacija i počeli da iskaču prikvireni sporovi ispostavilo se da je Partizan u minusu 20.000.000 evra. Za vreme našeg mandata nismo napravili nijedan dug te vrste. Izmirujemo plate, ulažemo u infrastrukturu, naplaćali smo se kazni, ali smo napredovali, uzeli trofeje, ušli u Evropu".

ŠTA SU RADILI TUŽILAŠTVO I POLICIJA?

Postavlja se pitanje zbog čega onda crno-beli ne posegnu za tužbama i(li) krivičnim prijavama protiv lica koja su bacila klub u dugove?
"Zadatak uprave Partizana nije da podnosi krivične prijave zato što je sporna dokumentacija po tuđim nalozima dolazila u klub. To su bili klasični upadi: dolazi se, pleni, fotokopira dokumentacija, a ništa nije urađeno. Morali bi Tužilaštvo i policija da saopšte da su odustali od nečega, pošto je sve u njihovim rukama. Plašim se da će neka dela da zastare. Samo neće dugovi koje plaćamo..."

Milorad Vučelić je sa novinarima razgovarao skoro sat vremena. Dovoljno da otvorimo niz tema. Između ostalog, da li se pokajao što je prihvatio predsedničku funkciju?
"Kad sam, kao potpredsednik, ušao u klub, video sam znakove unutrašnje nesolidnosti i moralne nakaznosti pojedinaca. Čak sam na jednom sastanku hteo da odem! A kad sam postao predsednik, onda su se pojavili strast, tvrdoglavost i istrajnost. Satisfakcija su mi trofeji, klub je sređeniji nego kad smo ga preuzeli, imam odlične saradnike u liku Vazure, Vuletića, Ilieva..."

ARMIN ĐERLEK? DOBRO JE DA JE U NAŠIM RUKAMA

Sad, o prelaznom roku. Tokom zime dovedeni su Zdjelar, Urošević, Vakulko i Ivanović, a u prvi tim prekomandovano čak deset poletaraca iz Teleoptika, što iz omladinskog pogona.
"Raduje me nova-stara klupska politika: forsiranje mladih igrača. Ne samo za statistiku, već za takmičenje. Odlučili smo da ne dovodimo mnogo fudbalera iz naše lige, tako će biti i u godinama koje dolaze, već da se odlučimo za Svetozara Markovića, Luku Cucina, Armina Đerleka..."

To bi trebalo da znači sređivanje odnosa u Omladinskoj školi, na čijem čelu je od pre nekoliko sedmica Vanja Radinović.
"Otklonili smo mane. Slabo se radilo, još slabije rukovodilo školom. Javljale su se rupe, da u jednoj generaciji imamo mnogo talenata, u sledećoj nijednog. Bilo je i povezanosti s menadžerima, ispostavilo se da su ti legendarni skauti i treneri više snabdevali menadžere, a manje Partizan!? Pre godinu i po smo tražili desnog beka, rekli su nam - nema. Sad smo tek došli do Cucina, ostavio je lep utisak".

Najstarijem članu Partizanove ekspedicije na Kipru najviše se dopao - najmlađi!
"Armin Đerlek je vrhunski darovit igrač. Nije potrebna posebna stručnost da se vidi da je vanserijski. Sad, u šta će da se pretvori... Dobro je da je vaspitan momak i da je u Partizanovim rukama", zaključio je Milorad Vučelić.

NAMERNO IZDVOJENO

- Strepim od problema sa navijačima pred Plzen. Preduzećemo da do njih ne dođe... Ko preko tih navijača pokuša da uradi nešto, pokazaće da mrzi klub.

- Nenad Popović je dao 170.000 evra Partizanu dok je bio predsednik i nikad ih nije tražio natrag. To je divan gest, za razliku od onih koji pozajme, pa kažu - vraćaj.

- Duel sa Viktorijom jeste važan, ali nije najvažniji u novijoj istoriji kluba.

- Predstoje mi razgovori sa Sašom Ilićem šta će da radi po okončanju karijere. Privlačan je za sve generacije. Istinska je zvezda, prava legenda.

Piše: Aleksandar Joksić
(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Milorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara