Slavko Matić (©Starsport)
Slavko Matić (©Starsport)

Slavko Matić: Protiv Voždovca bez jeftinih grešaka što skupo koštaju

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 12:22

Temperamentni stručnjak priželjkuje prvu pobedu u drugom pazarskom mandatu

Delovalo je zimus da će Novi Pazar i Voždovac biti rivali u plej-ofu Mozzart Bet Superlige 2023/24, uz obezbeđen mir i pravo na evropske pretenzije posebno izražene u taboru sa raskršća "Kosančićeve", "Veljka Vlahovića" i "Oslobođenja". Najviše zbog tadašnjeg položaja na tabeli i moćnog kadra popularnih Plavih, pitanje je koliko bi hrabrih bilo spremno da tipuje da će oba tima u doigravanje za opstanak u društvu najboljih.

Upravo će Pazar i Voždovac večeras odmeriti snage na Gradskom stadionu (20.00, Arena Sport 2), u prvoj rundi superligaškog plej-auta. Tamo gde su pre nepunih šest sedmica podelili plen (2:2), prolećni gubitnici će pokušati da obezbede mir pred poslednjih šest kola (Novi Pazar), odnosno otrgnu se iz čeljusti baraža (Voždovac).

Izabrane vesti

Pazarce je za prethodno vojevanje sa Zmajevima spremao Igor Matić, a sada to čini njegov naslednik i prezimenjak Slavko. Protiv tradicionalno nezgodnog takmaca po Novi Pazar, temperamentni stručnjak priznaje samo pobedu. Bila bi mu prva u drugom mandatu kraj Jošanice i Raške.

"Kad Novi Pazar igra kod kuće razmišlja se uvek o tri boda. Tako je i uoči dolaska Voždovčana. Iako takav pristup često zna da optereti, moji igrači su svesni da pobedom rešavamo mnoge stvari i rasterećenije čekamo nastavak plej-auta. Verujemo da ćemo doći do željenog trijumfa, ponovo uz dobru igru, ali i da više neće biti jeftinih individualnih grešaka koje skupo koštaju", priča Slavko Matić za Mozzart Sport.

Kormilar družine od fudbalskog integriteta predvođene Ademom Ljajićem analizira radnu sedmicu:

"Siguran sam da nam je ova „produžena“ nedelja donela neophodnu svežinu, koje nam je falilo u prethodna tri meča. Zadovoljan sam pristupom i radom na terenu, takođe i van njega. Prevashodno mislim na sastanke i video analize, individualne i grupne razgovore. Tako se pripremamo za sve izazove i dobijamo samopouzanje neophodno za uspeh".

Ako je i postojala dilema da li Matić doživljava Zmajeve iz Zapljanjske kao mlad i poletan kolektiv – više je nema. 

"Interesantni su, mladi i poletni. Siguran sam da dolaze da se nadigravaju. Takve ekipe potrebne su srpskom fudbalu. Želim im opstanak jer će sledeće sezone biti vrlo ozbiljan tim sa dodatnom godinom iskustva, ali i da tek posle naše utakmice krenu da osvajaju bodove. Više smo, ipak, fokusirani na našu svlačionicu i ono što mi radimo".

Nekih povreda kod domaćina još uvek ima, a Matić priželjkuje da bude i navijača na tribinama.

"Videćemo šta će biti sa Abdulajom Siseom, Omarom Fajedom i Nikolom Karaklajićem, ali verujem da konkurisari za tim. Pozdravljam navijače, koji su bili sjajni protiv niškog Radničkog (2:2). Podržavali su momke svih 90 minuta. Drago mi je da su prepoznali da igramo sve bolje, da igrači u plavo-belim dresovima daju maksimum, da se ne predaju i bore se do poslednjeg minuta. Nadam im se u još većem broju. Njihova podrška nam je mnogo važna", završava priču Slavko Matić.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Sise, Azemović, Anan, Floro – Knežević, Momčilović, Đo, Ljajić – Šćepović, Suma.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 31. KOLO

Nedelja

16.00 (2.10) Spartak (3.35) Javor (3.25)

20.00 (1.95) Novi Pazar (3.45) Voždovac (3.60)

20.00 (1.35) Radnički Niš (4.50) Radnik (8.50)

Ponedeljak

16.00 (2.30) IMT (3.30) Železničar (2.90)



tagovi

FK Novi Pazarfk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara