Slika i prilika propale Valensije: Najveće pojačanje je vezista Vitorije Gimarais

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 12:15

Skroman prelazni rok na Mestalji

Možda je Andre Almeida čudo od igrača. Možda će ga Valensija lansirati u fudbalsko sazvežđe kao mnoge pre njega.

Ali Valensiji je potrebno mnogo više ako želi da iskoči iz proseka u koji je upala poslednjih godina (već treća sezona bez Evrope) i vrati se na staze stare slave. 

Izabrane vesti

Vezista mlade portugalske reprezentacije je zadužio opremu popularnih Slepih miševa i parafirao vernost do 2028. godine. Plaćen je Vitoriji Gimarais 7.500.000 evra. Predstavlja zanimljivu perspektivu ali je bojazan među Valensijim navijačima da zapravo predstavlja zamenu za jednu od retkih zvezda u timu – Karlosa Solera.

Valensija već godinama tone otkako je singapruski biznismen Piter Lim preuzeo klub. Rasprodaje svakog leta praktično sve vredno što ima u timu i u svaku novu sezonu ulazi slabija. Tako bi moglo da bude i ovog leta. Karlos Soler je dete kluba i već godinama jedan od nosilaca igre. Umesto da oko njega pravi tim koji će je vratiti u vrh španskog fudbala, Valensija ga celo leto nudi nekadašnjim direktnim konkurentima poput Reala, Barse i Atletika kako bi zakrpila finansijske rupe u budžetu.

Ovo je samo nastavak skromnog prelaznog roka na Mestalji ovog leta. Klub je već prodao prvu zvezdu Gonsala Gedesa u Vulverhempoton za 32.000.000 evra ali to nije dovoljno. Novac od prodaja se koristi za saniranje dugova pa je tako Almeidin transfer od 7.500.000 evra najskuplji ovog leta. Pre njega je otkupljen Ugo Duro za 4.000.000 evra od Hetafea i plaćeno je još samo 500.000 evra za pozajmicu malo poznatog turskog štopera Dženka Ozkadžara iz Liona. Bez obeštećenja je stigao Milanov otpadak Samu Kastiljeho, od Barselone je pozajmljen Niko Gonzales, a od Atletika Samuel Lino.

Pored Gedesa, klub su napustili i Jasper Silesen (Nec), Denis Čerišev (bez kluba) a pozajmice su istekle Brajanu Hilu (Totenhem), Omaru Aldereteu (Herta), Ilaišu Moribi (Lajpcig) i Elderu Kosti (Lids).

Trenutno se radi i na prodaji urugvajskog napadača Maksija Gomeza u Fenerbahče, a zamena bi trebalo da bude njegov iskusni zemljak Edinson Kavani sa kojim je dogovoren jednogodišnja saradnja vredna 2.000.000 evra. Pokušava Valensija i da obnovi pozajmicu Brajana Hila iz Totenhema, da dovede Artura iz Juventusa, Toreiru iz Arsenala i Politana iz Napolija ali vremena je sve manje a napretka u pregovorima nema.

Miriše na još jednu sivu sezonu na Mestalji...


tagovi

Andre Almeida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara