ŠOK: ODE ZIDAN!!!

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.05.18. | 13:01

Iznenađujuća vest iz Madrida

Vreme slavlja je završeno. Taman što je Real Madrid osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, usledio je šok za pristalice Kraljevskog kluba: Zinedin Zidan je podneo ostavku na funkciju šefa stručnog štaba Los Blankosa!

Francuski stručnjak, pod čijom palicom je Real osvojio tri Lige šampiona, dva pehara Superkupa Evrope, dve titule FIFA klupskog prvaka sveta, jednu šampionsku krunu i jedan trofej Superkupa Španije, sastao se jutros sa predsednikom Florentinom Perezom i obavestio ga da odlazi, što je kasnije potvrdio i na vanrednoj konferenciji za medije. Odluku je doneo tokom odmora u Tuluzu, iz kojeg se jutros vratio u Madrid i pravom "bombom" šokirao fudbalski svet.
Odlučio sam da više ne budem trener Real Madrida. Znam da sam izabrao čudan trenutak, ali ekipi je potrebna promena kako bi nastavila da pobeđuje. Potreban je neko sa drugom metodologijom rada i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku“, bile su prve Zidanove reči.

Izabrane vesti

Niko ne zna šta su tačno razlozi ostavke, pogotovo što je imao još dve godine ugovora, pa je ovo iznenađenje za sve u Realu.
„Možda sam napravio grešku, ali smatram da je vreme za promenu. Ne vidim jasan put kako možemo da nastavimo da pobeđujemo sa mnom, a kad je tako, onda... Dođe trenutak kad je bolje da promenite posao, a ne da ga nastavite i pravite gluposti. Prirodno je da odem. Kad sam 20. februara rekao da ne znam dokle ću ostati, stvarno sam tako mislio, jer ovo je klub u kome se sve menja iz časa u čas. Da se razumemo, nisam se umorio od treninga. Jednostavno, kraj je. Ja sam čovek koji voli da pobeđuje. Ne volim da gubim. Ako osetim da nisam u stanju da pobeđujem, onda je jasno da je neophodna promena. Zato - odlazim“.

Teško je poverovati da ga je "izdala" svlačionuica. Uostalom, o učenicima je govorio samo u superlativu.
"Oduvek sam podržavao igrače. U ovom trenutku moram da im zahvalim na saradnji i poverenju. Proživeli smo teške trenutke tokom sezone, iskusili sve zajedno, počev od zvižduka, koji su sastavni deo ove sredine. Trenerski posao je zahtevan. Kad se suočite sa teškim trenucima morate da imate navijače iz sebe. Ne tražim drugi klub. Godinu dana se enću baviti trenerskim poslom. Rekao sam to i igračima. Najpre Serhiju Ramosu, koji je kao kapiten i vođa ovog tima oduvek poštovao moje odluke. Poželeo mi je sreću“. 

Jasno je da odnosi u najvećem klubu sveta nisu bili idealni, što je potvrdio između redova.
„U komplikovanim trenucima pomislite da ste vi prava osoba, bilo je i teških i lepih momenata. Završili smo sezonu na spektakularan način, međutim, ovih težih trenutaka bilo je više. Teraju vas da se zamislite. Odluka bi bila ista i da smo izgubili u Kijevu“, rekao je Zizu, koji je seo na klupu Madriđana 4. januara 2016. umesto Rafaela Beniteza, a tačno 878 dana kasnije je sa istog mesta ustao i ostavio otvorenim pitanjem ko će ga neslediti.

Kao najbolji trenutak na stadionu „Santjago Bernabeu“ opisao je kad ga je predsednik Florentino Perez prekomandovao iz Kastilje za šefa struke prvog tima, kao najgori eliminaciju iz Kupa kralja od Leganesa.
Jednostavnije je nego što vam izgleda u prvi mah. Postoje trenuci u životu kad osetite da morate da prestanete. Povukao sam ovaj potez zbog dobobiti tima. Da sam ostao teško bismo pobeđivali i naredni sezone. Kad ste u ovom klubu morate da znate kad je trenutak da se povučete. Nisam želeo da odem kao poraženi. Ideja je bila da se povučem kad su svi srećni. To sam uradio i kao igrač. Ovo ne mora bezuslovno da bude tužan dan. Naravno, nije ni srećan, ali ja svakako nisam tužan. Zauvek ću ostati blizak Real Madridu, naš odnos ništa ne može da ugrozi“, uveraza Zinedin Zidan koji je doneo možda i najbolju odluku za svoju karijeru.

Jer, šampioni se povlače kad su na vrhuncu.

FOTO: Action images


tagovi

Zinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara