Aleksander Serlot (Reuters)
Aleksander Serlot (Reuters)

Sosijedad ne da Viljarealu Ligu Evrope: David Silva namešta golove i pod stare dane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 21:08

Nakon poraza 2:0 u San Sebastijanu, Kadiz i dalje strepi od ispadanja u Segundu

Sa četiri vezana meča bez pobede Real Sosijedad je dozvolio Viljarealu da mu se primakne na samo tri boda i potencijalno mu ugrozi šestu poziciju, poslednju koja garantuje Ligu Evrope. Međutim, shvatili su izabranici Imanola Alguasila da je vrag odneo šalu, uozbiljili se i u 36. kolu Primere rutinski odradili posao protiv slabašnog Kadiza - 3:0.

Zadržao je tim iz San Sebastijana tri boda prednosti u odnosu na Žutu podmornicu, ali u završne dve runde moraće da bude maksimalno koncentrisan kako ne bi dozvolio konkurentu scenario za povratak. Za to vreme Kadiz će i dalje strepeti od ispadanja u Segundu budući da je samo dva boda iznad opasne zone.

Izabrane vesti

David Silva možda ne igra fudbal koji ga je krasio dok je bio član Mančester Sitija, ali izreka "jednom majstor, uvek majstor", komotno paše njegovom liku i delu. Ofanzivni vezista koji gazi 37. godinu života, ali pokazuje da je i pod stare dane sposoban da deli asistencije i to u množini.

Neposredno pre sredine prvog dela igre spojio je sa golom Aleksandera Serlota, a Norvežanin se majstorski snašao iako mu je lopta pobegla u stranu. Daleko je Serlot od brojki koje su ga pre dve sezone krasile u turskom Trabzonu (24 ligaška gola) - večeras je postigao tek četvrti od starta sezone, ali čak treći u poslednjih šest mečeva.

Silva je direktno kumovao i drugom golu domaćina budući da ga je na samoj liniji kaznenog prostora nagazio Alarkon, a sudija pokazao na belu tačku. Odatle je pitanje pobednika rešio Adnan Januzaj, da bi konačan rezultat u osamom minutu sudijske nadoknade, takođe iz prekida sa 11 metara postavio Portu, rezervista koji je prethodno i iznudio penal.


PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Valensija - Betis 0:3 (0:0)

/Vilijan Žoze 57, Kanales 87, Iglesijas 90/

Granada - Bilbao 1:0 (1:0)

/Koljado 35/

Barselona - Selta 3:1 (2:0)

/Depaj 30, Obamejan 41, 48 - Aspas 50/

Sreda

Alaves - Espanjol 2:1 (1:1)

/De la Fuente 7, Eskalante 59 - De Tomas 14pen/

Osasuna - Hetafe 1:1 (1:1)

/Ojer 9 - Toro 20ag/

Sevilja - Majorka 0:0

Elče - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Kunja 28, De Paul 62/

Četvrtak

Sosijedad - Kadiz 2:0 (1:0)

/Serlot 19, Januzaj 53/

Rajo Valjekano - Viljareal (u toku)

21.30: (1,53) Real Madrid (4,60) Levante (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

David SilvaKadizReal SosijedadAleksander Serlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara