Sovjetski velikan šampion posle 19 godina! Imamo svih 12 prvaka 'letnjih liga'

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 15:36

Biće veliko slavlje u Minsku...

Veliko slavlje u Minsku! Kolo pre kraja šampionata Belorusije, Dinamo je napokon šampion. Momci Vadima Skripčenka lako i su i ubedljivo dobili Belšinu kao gosti (4:0) i pobegli prvom pratiocu Nemanu na nedostižnih plus sedam.

Dinamu je ovo prva kruna posle neverovatnih 19 godina posta!

Izabrane vesti

Slavni klub iz Minska vladao je prvih godina od osamostaljenja Belorusije, da bi kasnije pao u senku BATE Borisova. Dinamu je ovo osma titula u okviru nove države, odnosno deveta ukupno u klupskoj istoriji.

Radi se o jednom od najslavnijih timova nekadašnjeg SSSR-a, jedinom belorusokom prvaku u velikoj državi (1982.) i trostrukom učesniku četvrtfinala evrokupova: po jednom u sva tri takmičenja - Kupu šampiona, Kupu pobednika kupova i UEFA kupu.

Dinamo iz Minska dogodine očekuju kvalifikacije za Ligu šampionu, start u prvom kolu. Poslednji put kada su igrali kvalifikacije za elitno takmičenje ispali su na startu od Anortozisa, bilo je to 2006.

Pošto smo dobili beloruskog šampiona kompletirano je svih 12 'letnjih liga' Evrope. Što će reći da imamo 12 novih prvaka. I to su: Flora Talin (Estonija), Ki Klaksvik (Farska Ostrva), Helsinki (Finska), Dinamo Batumi (Gruzija), Vikingur (Island), Šamrok (Republika Irska), RFS (Letonija), Panevežis (Litvanija), Ordabasi (Kazahstan), Bode Glimt (Norveška) i Malme (Švedska).



tagovi

Belorusija 1Dinamo Minsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara