(©Reuters)
(©Reuters)

Špancima optimizma ne fali: Idemo da osvojimo Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.11.23. | 19:24

„Svaki tim koji se plasira ima najmanje 11 veoma dobrih igrača“, kaže selektor De la Fuente

Bez obzira što je Mundijal u Kataru završila u osmini finala ispadanjem od Maroka, Španija puna samopouzdanja čeka predstojeće Evropsko prvenstvo.

Crvena furija je osvojila kartu za šampionat u Nemačkoj sledeće godine, a u poslednje dve runde kvalifikacija juriće dve pobede da bi završila kao pobednik grupe.

Izabrane vesti

Ali, sanjaju Španci o mnogo većem dostignuću od toga, priznao je selektor Luis de la Fuente uoči sutrašnjeg meča sa Kiprom.

„Svakog dana radimo na tome da budemo bolji. Sada nas čekaju dve važne utakmice, jer želimo da budemo pobednici grupe. A, onda ćemo da idemo na Evropsko prvenstvo sa ambicijom da postanemo šampioni. To jeste velika odgovornost, ali želimo da se takmičimo na najvišem nivou“, poručio je selektor Španije.

Izdvojio je De la Fuente i reprezentacije koje vidi kao favorite za evro titulu.

U poziciji smo da se borimo za titulu, kao i nekoliko drugih timova. Mi smo u Top10 na FIFA rang listi i hoćemo da nastavimo da napredujemo. Francuska, Nemačka, Engleska, Portugalija i Italija, kao i Hrvatska su timovi koji igraju na najvišem nivou. Moramo da računamo na to da svaki tim koji se plasira na EP ima najmanje 11 veoma dobrih igrača i iznenađenja ne smeju da se isključe“, podvukao je De la Fuente.


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara