Fudbaler Independijentea Hose Ernandez slavi pobedu (Foto: AFP)
Fudbaler Independijentea Hose Ernandez slavi pobedu (Foto: AFP)

Spektakl u Kaliju: Amerika nadoknadila minus iz Medeljina, ali penal lutrija pripala Independijenteu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.03.22. | 04:13

Kopa Sudamerikana: Kolumbijski dvomeč u poslednjem kolu kvalifikacija rešavan sa kreča, Loaiza Gutijerez preciznim udarcem u četvrtoj seriji odveo DIM u grupnu fazu

Kakva drama na stadionu Paskal Gverero u Kaliju. Sudar Amerike Kali i Independijente Medeljina rešen je tek posle izvođenja penala, gde su precizniji bili gosti, te su se izborili plasman u grupnu fazu Kopa Sudamerikane. DIM je minule sedmice kod kuće slavio sa 2:1, večeras su Đavoli bili bolji identičnim rezultatom u regularnih 90 minuta, da bi gosti u penal seriji precizno izveli tri, domaćin svega jedan jedanaesterac i tako obezbedili mesto u drugom najkvalitetnijem takmičenju Južne Amerike - 2:1 (1:1) /penalima 1:3/.

Domaćin je za nijansu bio bolji u 90 minuta, ali nije imao snage i koncentracije da dovrši posao. Oba tima su uputila po 19 šuteva, golmani su imali pune ruke posla, ali je dva puta lopta prolazila pored čuvara mreže Independijentea Moskere, jednom završila iza leđa njegovog kolege na suprotnom kraju terena Graterola.

Izabrane vesti

Malo je nedostajalo da se do penala ni ne stigne, s ozbirom da su gosti imali idealnu priliku da dođu do drugog pogotka u 58. minutu. Šansu da preokrene rezultat sa bele tačke propustio je Kadavid. Ipak, laknulo mu je kada se otišlo u penal lutriju, prvi je preuzeo odgovornost, pogodio i otvorio vrata sastavu iz Medeljina ka pobedi, s ozbirom da je Kintana bio neprecizan na otvaranju prve serije za Ameriku.

Da će biti spektakl, postalo je jasno posle samo devet minuta. Dokotroljala se lopta do Karlosa Sijere u kaznenom prostoru Independijentea, odmah je opalio i sa desetak metara prosto pocepao mrežu gostiju.

Uzvratili su gosti posle samo 15 minuta. Aregi je lukavo izveo slobodan udarac na sredini terena, uhvatio na spavanju odbranu Amerike, lopta je stigla do Ponsa, koji je se sa dva lažnjaka namestio na udarac i potom matirao golmana domaće ekipe za 1:1.

Utisak je da su gosti bili bolji u nastavku, imali su nekoliko solidnih prilika, ali nije bilo promene rezultata do odlaska na odmor. Posle 13 minuta igre u drugom delu penal za Independijente koji Kadavid nije uspeo da pretvori u pogodak. Opravdano je sudija Erera pokazao na kreč, ali je Graterol pročitao štopera gostiju, sjajno se bacio u levu stranu i sačuvao mrežu.

Kazna je ubrzo stigla, samo šest minuta kasnije centaršut Moskere sa leve strane, trzaj glavom iskusnog Adrijana Ramosa i Amerika je ponovo stigla do prednosti.

Otišlo se na penale. Moskera najpre brani udarac Kintane, potom se Kadavid iskupljuje za promašen jedanaestarac u regularnom vremenu. Pocepao je mrežu iza golmana Amerike ovoga puta neodbranjivim šutem. Sledeći je loptu na kreč stavio Danijel Ernandez, ali je Moskera još jednom sjajno intervenisao. Aregi je imao priliku da donese veliku prednost ekipi iz Medelija - nije je propustio. Tukao je snažno, po zemlji, lopta je išla posred gola, ali se Graterol bacio u desnu stranu i nije uspeo da interveniše.

Angulo je potom savladao Moskeru i vratio kakvu takvu nadu domaćinu, koja je dodatno porasla nakon što je Graterol pročitao Hosea Ernandeza i uz pomoć stative sačuvao mrežu. Elis Moskera je imao priliku da izjednači, ali je prebacio čitav gol. Loaiza Gutijerez je potom stavio loptu na belu tačku, savladao golmana Amerike i poslao Independijente u grupnu fazu Kopa Sudamerikane.

KOPA SUDAMERIKANA, POSLEDNJA RUNDA KVALIFIKACIJA - REVANŠI

Utorak

Heneral Kabaljero - Sol de Amerika 2:1 (1:1) /prvi meč 3:0/

/Hejnze 6, Alfonso 56 - Vijera 9/

Metropolitanos - Estudijantes M. 4:0 (1:0) /prvi meč 2:0/

/Flores Barios 36, Ortiz 88, Guaramato 90, Kova 90+2/

Orijent Petrolero - Rojal Pari 3:0 (0:0) /prvi meč 3:2/

/Suarez 65, 86, Zazpe 90+2/

Sreda

Melgar - Sijensijano 1:0 (0:0 /prvi meč 1:1/

/Kuesta 19/

Union Kalera - Nublense 2:1 (1:0) /prvi meč 0:0/

/Saez 44, Ramirez 64 - Vargas 90+4/

River Plejt M. - Liverpul M. 2:0 (0:0) /prvi meč 1:0/

/Sosa 64, 85/

Četvrtak

LDU Kito - Mušuk Runa 1:1 (1:0) /prvi meč 2:0/

/Alvarado 27 - Alonso 64/

Sport Bojs - Ajakučo 3:2 (2:0) /prvi meč 0:2/

/Blanko 23p, 42, Ramorez 73 - Tećera 51, Kina 63/

Amerika Kali - Independijente Medeljin 2:1 (1:1) /penalima 1:3/ - prvi meč 1:2

/Sijera 9, Ramos 63 - Pons 24/

23.15: (2,50) Antofagasta (3,20) Union Espanjola (2,70) /prvi meč 2:1/

23.15: Guairenja - Nasional Asunsion /prvi meč 1:0/

23.15: La Gvaira - Ermanos Kolmenares /prvi meč 0:2/

Petak

01.30: (1,87) Nueve de Oktubre (3,35) Delfin (4,00) /prvi meč 1:1/

01.30: Sero Largo - Vonderers /prvi meč 1:2/

01.30: Gvabira - Vilsterman /prvi meč 0:4/

01.30: Junior - La Ekidad /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Amerika KaliIndependijente MedeljinAdrijan Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara