Spektakl u Nišu! Svaka čast Radničkom, kapa dole Partizanu, ali šta reći Mažiću? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.09.18. | 20:57

Odličan derbi desetog kola Superlige pokvarille odluke glavnog i pomoćnih sudija - 2:2

Utakmica za uživanje – sudije za brigu. Podarili su fudbaleri Radničkog i Partizana istinski spektakl niškoj publici, častili je festivalom lepih poteza i goleadom, posle burnog remija ostali zajedno na „koti dva“ još više udaljeni od Crvene zvezde, međutim, derbi desetog superligaškog kola pokvario je, gle apsurda, Milorad Mažić, zajedno sa svojim sudijskim timom, pošto su glavni arbitar i njegovi pomoćnici bili najslabiji akteri utakmice koja je mogla da se pamti po igri, uzbuđenju i rezultatu – 2:2.

Domaćin je tri četvrtine meča imao kontrolu igre i rezultata, Parni valjak je ubrzao u finišu, čak imao šansu za od dva gola zaostatka stigne do totalnog preokreta, pa će i jedni i drugi morati da se zadovolje po bodom, iako je tim Nenad Lalatovića zaslužio tri zbog napadačkog stava, a Zoran Mirković isto to zbog reakcije posle posrnuća.

Izabrane vesti

Ovako, pata karte, zbog čega je najzadovoljniji lider na tabeli iako večeras nije igrao...

Nišlije su borbenom, hitrom i prodornom igriom po krilima uspeli da iznenade i u većem delu meča nadvise osvajača Kupa Srbije i da se podiči podatkom da su postali prvi tim koji je više od jednom zatresao mrežu papirnatog favorita. Ko nije gledao meč rekao bi da je centralnu ulogu na terenu imao Saša Stojanović. Bio bi u pravu ako se tumači konkretan doprinos, jer je kapiten ekipe Nenada Lalatovića sjajno asistirao Nerminu Haskiću za prvi, a onda i sam poentirao za drug gol domaćina. No, nepravedno prema ostatku tima bilo bi kad bi sve pohvale zavredeo popularni Caki, iako ga je publika nagradila ovacijama. Petar Grbić i Lazar Ranđelović su maltene u svakom napadu od pravili smešnom odbrabnu Parnog valjka, mučili je, komadali i uz pomoć već pomenutog Haskića uspeli da donesu Radničkog ogromnu prednost na terenu.

Koliko su bili opasni pokazuje poidatak da su naterali trojicu igrača iz odbrane Partizana da naprave faulove za žute kartone. Možda je to jedan od razloga zbog koji je gost nastavak meča odigrao mekano. Bilo kako, brzim promenama pozicija u manevru, Radnički je stvorio utisak da ima igrača više. Počev od velike šanse Ranđelovića već u šestom minutu, pa pokušaja istoj igrača malo pre isteka pola sata, preko akcije za vodeći pogodak u kojoj je Svetozar Marković zaspao u petercu omogućivši Haskiću da postigne četvrti gol u sezoni, sve do kontre u kojoj je Lazar Ranđelović – možda i ponajbolji akter derbija – nesebično proigrao Stojanovića, a nekadašnji vezista Crvene zvezde postao nemilosrdni egzekutor greške koji sekund pre toga natsale dvostrukim klizanjem Nemanje G. Miletića.

gallery

Partizan je u ranoj fazi meča preko Aleksandra Šćekića mogao do prednosti, međutim, prilično se mučio da stvori novu priliku, a kad je u tome uspeo sasekao ga je Milorad Mažić. Neshvatljiv previd najboljeg srpskog sudije uskratio je crno-bele za jedanaesterac posle očiglednog igranja rukom Radovana Pankovamada da je Goran Zakarić umesto prečke zatresao mrežu niko o tome ne bi pričao - posle čega su gosti postali uočljivo nervozni i sve do završnice nisu uspevali da zaprete.

A onda je rezervista Nemanja Nikolić na centaršut Marka Jankovića efektnim golom udanuo život sastavu iz Humske koji je dobio novu energiju i pokazao karakter šest minuta kasnije, tako što je desni bek Nemanja R. Miletić sjajno reagovao na dubinsku loptu i savladao Borivoja Ristića. Bio je to nagovešptaj da je Mirkovićeva ekipa, ipak, satkana od karakternih momaka koji se ne predaju.

Štaviše, čak su gosti imali šansu za totalni preokret, preko Nikolića, pa i Danila Pantića, ali, ruku na srce, kakva je utakmica bila, niko nije zaslužio da izgubi. Bukvalno su i Partizan i Radnički dali sve od sebe i u verovatno najboljem meču prvenstva pokazali koliko fudbal može da bude kvalitetan čak i u Srbiji.

U Srbiji čiji su, potvrdilo se još jednom, sudije slabiji akteri od igrača. Makar bili i najbolji. Milorad Mažić je prevideo čist jedanaesterac u korist Partizana, njegov pomoćnik ispod zapadne tribine Milovan Ristić video ofsajd Gorana Zakarića, iako je krilni vezista crno-belih bio bar pola metra, pomoćnik ispod zapada Dalibor Đurđević nije signalizirao prvom pretpostavljenom faul levog beka Miletića nad Grbićem u situaciji kad je Partizanov prvotimac u završnici prvog dela imao žuti karton i trebalo je da bude isključen. Da se izvade, koliko-toliko, uspeli su u pri rezultatu 2:2, kad je Radnički opet nagrnuo, imao šanse preko Stojanovića i Stanisavlejvića, da bi gol rezerviste Marka Mitrovića poništen zbog ofsajda. Čini se, opravdano.

---------------------------------------------------------------------------------

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 2:2 (1:0)
/Haskić 35, Stojanović 47 - Nikolić 79, N. R. Miletić 85/

Niš
Stadion: Čair
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)
Žuti kartoni: Grbić, Drinčić, Stanislavljević (Radnički), Marković, N. G. Miletić, Janković, Valijente (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Ristić - Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković, Crnomarković, Drinčić, Stojanović, Ranđelović (od 64. Mrkić) - Haskić (od 69. Mitrović), Grbić (od 77. Stanisavljević). Trener: Nenad Lalatović.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić (od 55. Urošević) - Zdjelar (od 49. Nikolić), Šćekić - Janković, Pantić, Zakarić - Gomeš. Trener: Zoran Mirković.

SRBIJA 1 - 10. kolo

Subota:

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (0:0)
/Kafu 51. penal, Jovičić 67 - Jevremović 65/

Nedelja:

Proleter Novi Sad - Zemun 4:1 (3:0)
/Krasić 11, Vujaklija 13, Čolović 36, Andrejević 81 – Savić 67/

Spartak Subotica – Vojvodina 0:1 (0:0)
/Gojkov 85/

Bačka - Rad 1:0 (1:0)
/Mićić 39/

Dinamo Vranje - Mačva 1:0 (0:0)
/Dimitrov 52/

Voždovac - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Stuparević 80/

Napredak - Čukarički 1:1 (1:0)
/Boranijašević 45+1 – Kopitović 77/

Radnički Niš – Partizan 2:2 (1:0)
/Haskić 35, Stojanović 47 -  Nikolić 79. N. R. Miletić 85/

TABELA:

 


tagovi

Milorad Mažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara