Džon Ruiz (©Starsport)
Džon Ruiz (©Starsport)

Spektakl u San Hozeu – Džon Ruiz igra za titulu

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 23:05

Najbolji u ligaškom delu Aperture, Eredijano, i pobednik plej-ofa, Saprisa, igraju za naslov šampiona. Prvi meč je na programu u noći između četvrtka i petka, od 01.00 časova po srednjeevropskom vremenu

Može li Džon Ruiz napokon da dođe do svoje prve titule. Ovaj 27-godišnji kostarikanski fudbaler nije uspeo da postane šampion Srbije dok je igrao u Crvenoj zvezdi, trofeji su mu ostali nedostižni i pre i posle toga, kada je igrao za Saprisu, Lil, Muskron, Ostende i Al Fajhu. Zato, konačno bi mogao da postane prvak ove godine, u dresu Eredijana, sa kojim se plasirao u veliko finale kostarikanske Aperture.

Rival tamo će da mu bude baš njegov matični klub Saprisa, iz koje je 2012. godine prešao u Lil. Eredijano je bio najbolji u ligaškom delu Aperture, a Saprisa je potom trijumfovala u plej-ofu u kojem su učestvovala najbolja četiri kluba, pa će sada morati da se odigra veliko finale.

Izabrane vesti

01.00: (2,25) Saprisa (3,20) Eredijano (3,10)

Pomalo čudan sistem takmičenja se igra u Kostariki, ali na takva „ludila“ smo već i navikli kada su u pitanju severnoamerička i južnoamerička prvenstva. Poput mnogih država iz regiona, i Kostarikanci imaju Aperturu i Klausuru, gde se posle ligaškog dela igra plej-of.

Samo, za razliku od npr. Meksika, gde osvajaču plej-ofa ide titula, u Kostariki je najbolji tim ligaškog dela zaštićen. Konkretno, u ovom slučaju je to Ruizov Eredijano.

Posle osvajanja lige, gde je imao četiri poena više od drugoplasiranog Alahuelensea, u polufinalu ga je sačekala baš Saprisa. Najpopularniji klub u zemlji je bio četvrti, plej-ofa se domogao samo zahvaljujući gol-razlici, pošto je imao isti broj bodova kao petoplasirani Kartahines. Ipak, u polufinalu je u dvomeču bolja bila Saprisa, kao domaćin je slavila sa 3:0, a u revanšu je poražena sa 1:0. Da je kojim slučajem Eredijano osvojio plej-of, ne bi bilo potrebe da se igra uopšte finale. Ovako, očekuje nas novi dvomeč.

Biće to čak deveti njihov okršaj ove godine. Sastali su se i u finalu Klausure u maju, kada je Saprisa sa dve pobede, ukupnim rezultatom 4:2, stigla do 36. titule. Eredijano je ostao na 28, dok je između njih Alahuelense, kojije bio prvak Kostarike 30 puta.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

U 2021. godini Saprisa je bila uspešnija, savladala je velikog rivala četiri puta. Eredijano je trijumfovao u tri navrata, dok je samo jedan meč bio završen remijem, u aprilu je bilo 2:2.

Za noćašnju utakmicu najvažnije pitanje navijačima Saprise je to koliko oporavio od povrede kapiten Marijano Tores. Argentinski vezista je preskočio poslednjih nekoliko utakmica, a tek je nedavno počeo da trenira.

S druge strane, Eredijanovi navijači će najviše da gledaju u ofanzivce Hersona Toresa i Jendrika Ruiza. Oni su najefikasniji igrači, dok je Zvezdin bivši fudbaler najčešće ove sezone ulazio sa klupe. Ukupno je odigrao tek devet mečeva i zabeležio je po jedan gol i asistenciju, a u polufinalu je u dvomeču odigrao tek 30 minuta.

Revanš meč finala na programu je u nedelju od 22.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

KOSTARIKA 1 (APERTURA) – FINALE (PRVI MEČ)

Petak

01.00: (2,25) Saprisa (3,20) Eredijano (3,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kostarika 1EredijanoDeportivo SaprisaDžon Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara