SPISAK URUGVAJA: Oskarovih 13 Spartanca sa 929 utakmica plus tri mlade eksplozije

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.05.18. | 17:57

Ovaj tim bi mogao da mnogima da napravi probleme

I Urugvaj je objavio širi spisak kandidata za Mundijal. Širi za tri imena…

Selektor Oskar Tabarez je odabrao 26 igrača za pripreme uoči prvenstva u Rusiji sa koga će otpasti trojica pre polazak na najveću smotru svetskog fudbala. Tabarez se odlučio da pozove trojicu viška najviše zbog opreznosti u slučaju povreda.

Izabrane vesti

On uglavnom veruje istoj grupi igrača otkako je 2006. godine preuzeo reprezentaciju. Tabarez je tada napravio kičmu tima i postepeno dodavao malde igrače, dok su stariji završili reprezentativne karijere. Kod Tabareza je mnogo teški doći na spisak, ali kada se igral jednom izbori za to, računa da je ušao među Spartance i da neće lako ispasti. 

Primera radi na aktuelnom spisku se nalaze čak osmorica fudbalera koji su igrali i na SP u Južnoj Africi 2010. godine. To su golmani Muslera i Silva, zatim Godin, Lodeiro, Maksi Pereira, Suarez, Kavani i  Kaseres. Svi oni su bili i učesnici prethodnog Mundijala u Brazilu što znači da će im ovo biti treće SP zaredom i da Urugavaj ima jednu od najuigranijih ekipa na Mundijalu. Na spisku su još i petorica koja su uz pomenutu osmoricu igrali i pre četiri godine u Brazilu: Stuani, Himenez, “SeboljaRodrigez, Ramirez, Koates

Dakle, Urugvaj ima čak 13 fudbalera koji su i ranije učestvovali na Mundijalima. Time može da se pohvali retko koja reprezentacija… Njih trinaestorica u reprezentaciji zaJedno imaju 929 utakmica!

Tabarezovi verni Spartanci su na aktuelnom spisku pojačani za neke igrače koji su eksplodirali u poslednje vreme. Tu pre svih mislimo na Maksija Gomeza koji je oduševio u debitanstkoj sezoni u Selti, ali i na Sampdorijin dinamit Lukas Toreira oko kojeg će ovog leta lomiti koplja mnogi veliki i bogati klubovi. Zatim Leonardo Bentankur iz Juventusa koji je takođe ostavio odličan utisak u prvoj sezoni u Seriji A i predviđaju mu lepu budućnost

Konačno je sazreo i Dijego Laksal koji je ponajbolji igrač Đenove. Tu je i 19-godišnji vezista Federiko Valverde koji se vratio u Real Madrid sa pozajmice u Deportivu, a treba obratiti pažnji i na 22-godišnjeg vezistu Nahitana Nandeza iz Boke.

Na spisku nema Gastona Pereira koji je imao odličnu sezonu u PSV Ajndhovenu i to predstavlja malo iznenađenje. Nema ni napadača Dijega Rolana iz Malage i Abela Ernandeza iz Hala koji su ranije dobijali pozive, a izostali su veterani Alvaro Gonzales i Egidio Arevalo Rios koji se polako bliže kraju karijera.  

MOZZART KVOTE
Urugvaj pobednik grupe - kvota 2.25

GOLMANI: Fernando Muslera (Galatasaraj), Martin Silva (Vasko da Gama), Martin Kampanja (Independijente)

ODBRANA: Dijego Godin (Atletiko Madrid), Sebastijan Koates (Sporting Lisabon), Hose Marija Himenez (Atletiko Madrid), Maksi Pereira (Porto), Gaston Silva (Independijente), Martin Kaseres (Lacio), Giljermo Varela (Penjarol)

VEZNI RED: Nahitan Nandez (Boka Juniors), Lukas Toreira (Sampdorija), Matijas Vesino (Inter), Federiko Valverde (Real Madrid), Rodrigo Bentankur (Juventus), Karlos Sančez (Monterej), Đorđan De Araskaeta (Kruzeiro), Dijego Laksal (Đenova), Kristijan Rodrigez (Penjarol), Džonatan Uretaviskaja (Monterey), Nikolas Lodeiro (Sijetl), Gaston Ramirez (Sampdorija).

NAPAD: Kristijan Stuani (Đirona), Maksi Gomez (Selta), Edinson Kavani (PSŽ), Luis Suarez (Barselona)


tagovi

reprezentacija UrugvajaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara